Haberler

Türk Telekom - Pınar Karşıyaka: 78 - 96

Türk Telekom - Pınar Karşıyaka: 78 - 96

TÜRK TELEKOM - PINAR KARŞIYAKA: 78 - 96

TÜRK TELEKOM BAŞANTRENÖRÜ AKAGÜN: "DAHA SERT OYNAMALIYDIK"

PINAR KARŞIYAKA ANTRENÖRÜ DEMİR: "İYİ SAVUNMA YAPTIĞIMIZ İÇİN KAZANDIK"

Beko Basketbol Ligi 5. hafta karşılaşmasında Pınar Karşıyaka, Türk Telekom'u deplasmanda 78-96 yendi. Maçın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türk Telekom Basketbol Takımı Başantrenörü Faruk Akagün, "Bu malubiyetin mazereti yok. Kişisel olarak performans düşüklüğü yaşadık. Bütün sorumluluğu ben üzerime alıyorum. Bir kimya hatası var ve bunu en kısa zamanda düzelteceğiz. Bu takımda transferleri yapan benim ve eleştirileri üstleniyorum. Radikal kararları yönetim verir. Ben oturup sorunun nerede olduğunu bulmaya çalışırım. Daha sert oynamalıydık" dedi.

Maç mücadele içerisinde geçtiğini dile getiren Pınar Karşıyaka Antrenörü Hakan Demir, "İyi savunma yaptığımız için kazandık. Türk Telekom iyi bir takım ve zamanla toparlanacaktır. Biz de deplasmandan galibiyetle döndüğümüz için mutluyuz" ifadesini kullandı.

Ligde henüz bir galibiyeti bulunan Türk Telekom, iki galibiyetli Pınar Karşıyaka'yı konuk etti. Maçtan İzmir temsilcisi 78-96 galip ayrıldı. Pınar Karşıyaka'dan David Holston, 27 sayı, 3 ribaund ve 4 asistlik performansı ile maçın en etkili ismi oldu.

Maça Osiris Eldridge - David Holston ikilisi ile iyi başlayan Pınar Karşıyaka karşısında Ankara temsilcisi ilk sayılarına Sani Becirovic ve Yunus Çankaya ile ulaştı. Furkan Aldemir'in ve Birkan Batuk'un da skora katkı vermesiyle 4. dakikaya konuk takım 5-11 önde girdi. Boyalı alanı çok iyi kullanarak ribaundlarda çok etkili olan Pınar Karşıyaka, ikinci toplara sahip olarak kolay sayılar buldu. Omar Sneed'i durdurmakta zorlanan ancak sayılarına Sani Becirovic'in sayıları ile rakibine cevap veren ev sahibi takım, farkın çift haneli rakamlara çıkmasına izin vermedi. 7. dakikayı Türk Telekom 11-19 geride geçti. 3 sayı çizgisinin gerisinden David Holston ve Alper Saruhan ile arka arkaya basketler bulan İzmir temsilcisi, farkı arttırarak ilk periyodu 15-29 önde tamamladı. İkinci periyoda Yunus Çankaya'nın 3 sayılık basketi ile başlayan Türk Telekom, Uluğ Kaçaniku'nun üst üste bulduğu basketlere engel olamadı. Farkı 15 sayıya kadar çıkartan konuk takım, skoru da 19-34 taşıdı. Mehmet Yağmur'un basketleri ile oyuna tutunan Başkent temsilcisi, bu oyuncunun bulduğu 9 sayının ardından farkı 15. dakikada 7 sayıya düşürdü (29-36). David Holston ile çabuk toparlanan Pınar Karşıyaka, Ahmet Erdoğan'ın da skora desteği ile farklı üstünlüğünü korudu ve soyunma odasına 37-52 önde gitti. Üçüncü periyoda Türk Telekom, daha istekli ve hücumlarda da daha etkili başladı. Sani Becirovic'in skorer oyununa karşılık veremeyen İzmir temsilcisi farkın da 26. dakikada 5 sayıya inmesine engel olamadı (55-60). İyi savunma yaparak rakibini yanlış şut seçimlerine zorlayan Ankara temsilcisi, Sani Becirovic'in 3 sayılık basketi ile farkı 2 sayıya (58-60) indirdi. David Holston ile hemen cevap veren Pınar Karşıyaka, bu oyuncusu ile hücumda rakibine direnç gösterdi. Son periyoda konuk takım, 63-70 üstün girdi. Final periyodunun ilk dakikalarında ev sahibi takım, Sani Becirovic'in ve Yunus Çankaya'nın İzmir temsilcisi ise David Holston'ın ve Uluğ Kaçaniku'nun 3 sayılık basketleri ile etkili oldu. Sani Becirovic'in asistlerini iyi değerlendiren Ceyhun Altay'ın sayıları ile Türk Telekom, 34. dakikanın içinde farkı bir kez daha 6 sayıya indirdi (76-82). Bu dakikadan sonra arka arkaya hücumlardan boş dönen rakibi karşısında farkı tekrar 12 sayıya çıkartan İzmir temsilcisi, son 4 dakikaya da 76-88 önde gidi. Ev sahibi takımın top kayıplarını sasıya çevirerek üstünlüğünü korumayı başaran Pınar Karşıyaka maçtan da 78-96 galip ayrıldı. SALON: Ankara Atatürk Spor Salonu

HAKEMLER: Murat Biricik-Serdar Ünal-Fatih Arslanoğlu

TÜRK TELEKOM (78): Ray Wesson 6 (14 ribaund- 5 asist), Sani Becirovic 24 (2 ribaund- 3 asist), Mehmet Yağmur 11 (3 ribaund- 4 asist), Yunus Çankaya 12 (3 ribaund- 2 asist), Ceyhun Altay 11 (4 ribaund), Diamon Simpsons 4 (4 ribaund), Joseph Gaffney 4, Uğur Öğüt, Gregory Stiemsma 6 (6 ribaund) PINAR KARŞIYAKA (96): Osiris Eldridge 11 (2 ribaund- 2 asist), Serkan Menteşe, Omar Sneed 12 (6 ribaund- 3 asist), Uluğ Kaçaniku 8 (4 ribaund-1 asist), Birkan Batuk 8 (1 asist), Jovo Stanojevic 10 (5 ribaund), David Holston 27 (3 ribaund-4 asist), Ahmet Erdoğan 8 (1 ribaund-4 asist), Furkan Aldemir 6 (5 ribaund), Alper Saruhan 6 (1 ribaund- 1 asist).

1. PERİYOT: 15-29

2. PERİYOT: 12-23

3. PERİYOT: 26-18

4. PERİYOT: 15-26

Görüntü Dökümü:

- -----------------------

- Faruk Akagün ve Hakan Demir'in açıklamaları

- Maçtan görüntüler

- Detaylar

(KJ:Haber:Ercan ATA-Kamera:Uğur AKTEMUR/ANKARA DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title