Haberler

Türk Telekom Lig A

Samsunspor Yönetimi, 1989 Yılında Malatyaspor Deplasmanına Giderken Geçirdiği Trafik Kazası Sonucu Hayatını Kaybeden Teknik Direktör Nuri Asan, Futbolcular ve Kulüp Çalışanlarını Mezarları Başında Andı.

Samsunspor yönetimi, 1989 yılında Malatyaspor deplasmanına giderken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden teknik direktör Nuri Asan, futbolcular ve kulüp çalışanlarını mezarları başında andı.

Samsunspor yönetimi tarafından kazanın 18. yıldönümü nedeniyle mezarlıklarda anma töreni düzenlendi. Törene Kulüp Başkanı Mazhar Başoğlu, yönetim kurulu üyeleri, Genel Menajer Ercüment Çoşkundere, Samsunsporlu futbolcu Kenan, Samsun Spor Eğitim ve Tanıtım Vakfı Başkanı Sadi Subaşı, B Genç takımı oyuncuları ile taraftarlar katıldı. Mezarları Samsun'da bulunan Teknik Direktör Nuri Asan Asri Mezarlık'ta, şoför Asım Özkan ise Kıranköy Mezarlığı'ndaki kabri başında törenle anıldı. Yöneticiler, B Genç Takımı oyuncuları ile taraftarlar, kabirlere çiçek koyup dua etti.

Kazanın olduğu sırada Kulüp Başkanı olan Hakkı Tomaç, anma töreninde yaptığı konuşmada, aradan 18 yıl geçmesine rağmen acılarının halen taze olduğunu, kazanın kendilerinin ve Türk sporunun yaşadığı en acı olaylardan biri olduğunu kaydetti.

Öte yandan, Samsunspor, 1989 yılındaki kazada yaralanan ve sakat kalan, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden kulüp müdürü Yüksel Özan'ı da mezarı başında andı.

Samsunspor kafilesi, 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor deplasmanına giderken, Havza İlçesi yakınlarında trafik kazası geçirmiş ve teknik direktör Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ile şoför Asım Özkan hayatını kaybetmişti. Kazada futbolculardan kaptan Emin Kar, felç geçirerek futbolu bırakmak zorunda kalmış, milli kaleci Fatih'in ise kaburgaları kırılmıştı. Teknik Direktör Nuri Asan'ın ve şoför Asım Özkan'ın kabirleri Samsun, Tomiç'in kabri Bosna Hersek, Muzaffer Badalıoğlu'nun kabri Zonguldak, Mete Adanır'ın kabri ise KKTC'de bulunuyor.

Bu arada Zoran Tomiç için Bosna Hersek'te, Mete Adanır için KKTC'de ve Muzaffer Badaloğlu için de Zonguldak'ta anma töreni yapıldığı bildirildi.

(İG-SA-İY-MEF-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title