Haberler

Türk Telekom, Kazak Telekom ile İlgileniyor

Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Doany, Azerbaycan Sabit Hat Operatörü ve Kazak Telekom'la İlgilendiklerini Bildirdi.

Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Doany, Azerbaycan sabit hat operatörü ve Kazak Telekom'la ilgilendiklerini bildirdi.

Cebit Bilişim Eurasia Fuarında AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Doany, Azerbaycan hükümetinin sabit hattı özelleştireceğini açıkladığını ve bununla ilgilendiklerini söyledi.

Doany, ihale şartnamesinin ne zaman açıklanacağını bilmediklerini ve sürecin ancak önümüzdeki sene içinde tamamlanmasını beklediklerini kaydetti.

Hem sabit hat, hem 3G lisansına sahip olan Kazak Telekom'la da ilgilendiklerini belirten Doany, şirketin özelleştirmesinin nasıl olacağını bilmediklerini, bunun açıklanmasını beklediklerini ancak bu konuda da bu sene içinde bir gelişme beklemediklerini söyledi.

Yatırım konusunda belirlenmiş bir bütçeleri olmadığını dile getiren Doany, ''Azerbaycan sabit hat operatörü ve Kazak Telekom'la ilgileniyoruz. Biliyorsunuz ki, hem Türk Telekom hem Öger Telekom tarafı kolayca para çıkartabilir. Limitimiz yok. Eğer proje tamamsa, biz katılabiliriz'' dedi.

Doany, başka ülkelerdeki yatırım planları konusunda, Orta Avrupa'da Arnavutluk'ta faaliyet gösterdiklerini, Romanya'da fırsat arayışı içinde olduklarını, bunu da bilişim teknolojisi (IT) şirketleri Argela ve Innova ile gerçekleştireceklerini belirtti.

Türk Telekom'un Argela ve Innova'ya ürünlerini satma konusunda yardım ettiğini ifade eden Doany, Suudi Arabistan, Ürdün ve Mısır'da IT projeleri üzerinde çalıştıklarını vurguladı.

Doany, Türkiye'deki yatırımlara ilişkin de, almaları gereken küçük ama kendileri için önemli bir şirket olduğunu, bunun satın alma sürecinin en fazla bir iki hafta içerisinde tamamlanacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title