Haberler

Türk Telekom İnternet Evleri Açılıyor

Türk Telekom'un Ülke Genelinde Başlattığı "Her İlçeye Bir İnternet Evi" Kampanyası Kapsamında Otlukbeli, Çayırlı ve Tercan İlçeleri İnternet Evleri Düzenlenen Tören ile Açıldı. Çayırlı İlçesi'nde Hizmete Giren İnternet Evinde 70 Yaşındaki Kamil Bahadır İlk Kez İnternete Girme Fırsatı Buldu.

Türk Telekom'un ülke genelinde başlattığı "Her ilçeye bir internet Evi" kampanyası kapsamında Otlukbeli, Çayırlı ve Tercan ilçeleri internet evleri düzenlenen tören ile açıldı. Çayırlı İlçesi'nde hizmete giren internet evinde 70 yaşındaki Kamil Bahadır ilk kez internete girme fırsatı buldu.

Türk Telekom Erzincan Müdürlüğü'nce, Erzincan'a her ilçeye ve merkeze olmak üzere toplam 9 internet evi kurma çalışması sürdürülüyor.

Açılış törenlerine Erzincan Valisi Ali Güngör, İl Emniyet Müdürü Dr. Ahmet Çimen, Türk Telekom İl Müdürü Timur Sevim, Otlukbeli Kaymakamı Şefik Aygöl, Çayırlı Kaymakamı Abdullah Akdaş, Üzümlü Kaymakamı Uğur Bulut, Otlukbeli Belediye Başkanı Enver Şahin,kamu kurum ve kuruluşlarınn müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılan internet evleri hakkında bilgi veren Türk Telekom İl Müdürü Timur Sevim,"2007 yılında başlatılan proje ile her ilçeye bir İnternet evi açmak için çalışmalarını yeni yılda hızlandıran Türk Telekom, Ülke genelinde 850 ilçede her biri ortalama 20 adet tam donanımlı bilgisayar ve geniş bant İnternet erişimi içeren birer İnternet Evi yapmayı planlarken Erzincan'da ise her ilçeye birer ve Erzincan Merkeze 1 adet olmak üzere toplam 9 internet evi kuruyor." dedi. Sırasıyla Otlukbeli, Çayırlı ve Tercan ilçelerinde kaymakamlık binalarında hizmete giren internet evlerinin açılışını yapan Erzincan Valisi Ali Güngör,internetin bilgiye erişmek için sihirli bir değnek olduğunu belirterek;"Bu sihirli değneği bilgi edinmek için en iyi şekilde kullanmak gerekmektedir. Öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız, internetleri bilgi edinmek için kullanmaları gerekmektedir. Boş işler için kullanmalarını istiyoruz" diye konuştu. Güngör,"Türk Telekom tarafından kurulan internet evleri sayesinde bir çok vatandaşın interneti kullanma olanağı ve internetle tanışma imkanı bulacaktır."şeklinde konuştu.

Öte yandan Çayırlı ilçesindeki açılış törenine ilk kez internete girmek amacıyla gelen 70 yaşındaki Kamil Bahadır, Vali Ali Güngör tarafından yapılan açılışın ardından, bilgisayarın başına geçerek, internete girmeye çalıştı. İlk kez bilgisayarın başına oturan Kamil Dede, Vali Ali Güngör'ün yardımıyla internetle tanışma fırsatı buldu.

Uzun yıllardır Çayırlı'da yaşayan, 5 çocuk sahibi Kamil Bahadır, yurt dışında ve Türkiye'nin bir çok şehrinde işçi olarak çalıştığını belirterek, şunları söyledi:"Bizim zamanımızda böyle şeyler yoktu. Şimdiki gençler bilgisayarların başından kalkmıyor, istedikleri her şeyi buluyorlar." (CM-İRT-Y) 09.04.2008 11:25 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title