Haberler

Türk Telekom, Innova'yı 18.5 Milyon Dolara Aldı

Türk Telekom, 1999 Yılında Kurulan ve 2005 Yılında Anel Grup Bünyesine Katılan Innova Bilişim Çözümleri A.ş.'nin Tamamını 18.5 Milyon Dolara Satın Almak Üzere Hisse Devir Sözleşmesi İmzaladı.

Türk Telekom, 1999 yılında kurulan ve 2005 yılında Anel Grup bünyesine katılan Innova Bilişim Çözümleri A.Ş.'nin tamamını 18.5 milyon dolara satın almak üzere hisse devir sözleşmesi imzaladı.

İmza töreninde bir konuşma yapan Türk Telekom İcra ve Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany, "Türk Telekom olarak önümüzdeki 3 yılda bilişim ve iletişim teknolojilerine yönelik ciddi yatırımlar yapacağımızı açıklamıştık. Bu yönde Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen şirketleri ve iş ortaklarımızla çok sayıda yeni projeye imza atıyoruz. Müşterilerimize en iyi, kaliteli ve katma değerli hizmeti sunma önceliğimiz ve bilişim alanında ulusal katma değer yaratma vizyonumuz doğrultusunda Innova ile

yeni bir yatırım daha gerçekleştiriyoruz. Türk Telekom, Innova'nın uluslararası açılımlar yapmasını destekleyecektir. Ayrıca önümüzdeki dönemde bilişim yatırımlarımız hızla devam edecektir" dedi.

Anel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Çelikel ise, "Anel Grubu olarak teknoloji ve telekom sektöründe önemli yatırımlarımız bulunuyor. Innova da bunlardan biridir. Yaptığı işler, geliştirdiği teknolojiler, üstün insan gücü ile daima gurur kaynağımız olmuştur. Innova'nın bölgesel bir teknoloji devi olmaya doğru hızla ve emin adımlarla ilerleyen Türk Telekom çatısı altında daha hızlı bir büyümeyi yakalayabileceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Hisse devrinin, Rekabet Kurulu onayını da içeren yasal onay sürecini takiben tamamlanması öngörülüyor. Türk Telekom'un şirketi satın almasından önce Innova'nın yüzde 60 hissesi Anel Grup'a, yüzde 40 hissesi ise şirketin kurucu ortaklarına ait bulunuyordu. Türkiye'nin bilgi ve iletişim teknolojileri alanında en hızlı yükselen şirketlerden biri olan ve hisse devrinden sonra da bağımsız bir şirket olarak çalışmaya devam edecek olan Innova, Türk Telekom'un güçlü altyapısı ve sinerjisiyle uluslararası arenada

yeni açılımlar yapmayı hedefliyor.

Yeni yatırımlar sayesinde her geçen gün güçlenen teknoloji altyapısıyla müşteri odaklı iletişim hizmetlerini sunmayı hedefleyen Türk Telekom ise, bugünün ve geleceğin müşteri gereksinimlerini karşılayabilecek etkin, hızlı ve inovatif iletişim çözümleri sunmayı amaçlıyor. Bilgi ve iletişim teknolojileri altyapı çözümleri konusunda önemli bir know-how'a sahip olan Innova'nın Türk Telekom bünyesine katılmasıyla, iletişimde bütünleşik çözümlerin sağlanmasında öncülük yapacak bilişim teknolojilerinin hayata

geçirilmesine imkan sağlanacak. Türk Telekom'un müşterilerine en hızlı ve kaliteli hizmeti sunması mümkün olurken, Türkiye'yi geleceğe taşıyacak yenilikçi teknolojilerin geliştirilmesi de sağlanmış olacak.

(ERÖ-ERÖ-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title