Haberler

Türk Telekom Engelleri Kaldırıyor

Türk Telekom, engelli müşterilerinin hayatını kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Türk Telekom açıklamasına göre, Engelli bireylerin hayata katılımına destek olmak amacıyla özel projeler hayata geçiren Türk Telekom, Telefon Kütüphanesi, Türk Telekom Konya Ampute Futbol Takımı, Türk Telekom Okulları kapsamında eğitime kazandırılan 76 eğitim binasından biri olan Siirt Türk Telekom İlköğretim ve İş Okulu, Engelsiz Mesaj gibi hizmetlerle engelleri kaldırmayı amaçlıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Laboratuvarı (GETEM) iş birliğiyle hayata geçirilen Telefon Kütüphanesi projesi görme engelli Türk Telekom müşterilerinin, ev telefonu üzerinden GETEM kütüphanesindeki yüzlerce kitabı ücretsiz olarak dinlemesine olanak sağlayarak hayatlarını kolaylaştırıp, bireysel gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Telefon Kütüphanesi, geçen iki yıl içinde toplam 323 bin kez aranırken toplam dinlenme süresi ise yaklaşık 3,1 milyon dakikaya ulaştı. Görme engelli Türk Telekom müşterilerinin ev telefonları üzerinden 0800 219 91 91 numaralı hattı arayarak yüzlerce sesli kitabı ücretsiz olarak dinleyebilmelerini sağlayan Telefon Kütüphanesi'nden faydalananların sayısı 23 bine ulaştı. Telefon Kütüphanesi kullanıcıları, kütüphanede yer alan 350'yi aşkın kitaptan dilediklerini seçebiliyor, bir sonraki aramada kaldıkları yerden dinlemeye devam edebiliyor veya bölümler arasında kolayca ileri veya geri gidebiliyor. Telefon Kütüphanesi'nde bugüne kadar en fazla dinlenen içerik Adnan Karaismailoğlu'nun kaleme aldığı tasavvuf türündeki "Mesnevi'den Seçmeler" adlı kitabı oldu.

Siirt Türk Telekom Çok Amaçlı Özel Eğitim Merkezi

Türkiye'de eğitim alanında bugüne kadar hayata geçirilen en önde gelen sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Türk Telekom Okulları projesi kapsamındaki Siirt Türk Telekom Çok Amaçlı Özel Eğitim Merkezi, engelli öğrencilerin temel yaşam becerilerini geliştirerek, topluma uyum sağlamalarına destek oluyor. Spor ve sanatsal faaliyetlerini sürdüren okul, 14 sınıf, 162 öğrenci sayısı ve 45 öğretmenle eğitim ve öğretim hayatına devam ediyor.

Okulun atletizm ve basketbol bölge birinciliği, resim yarışmasında ise il ikinciliği bulunuyor. Ayrıca, okulun Basketbol Milli Takımı'na seçilmeyi hak kazanan bir öğrencisi de var.

Zihinsel engelli öğrencilerin 3. kademede ahşap ve el beceri atölyesinde çalışma yaptığı okulda zihinsel engelliler kulübü mevcut. Basketbol, Atletizm, Masa Tenisi Türkiye özel sporcular spor federasyonuna bağlı okul öğrencileri de bulunuyor.

Türkiye Bedensel Engeliler Federasyona bağlı olan Türk Telekom Konya Ampute Futbol Takımı da  başarılara imza atıyor.

Engelsiz Mesaj

Engelsiz Mesaj Servisi; işitme ve konuşma engelli bireylerin ev ve cep telefonlarından kısa mesaj (SMS) ile kamu ve özel sektördeki kurum ve kuruluşların 444'lü ve sabit telefonlarına ücretsiz ve interaktif (çift yönlü) erişim sağlayarak hizmet alabilecekleri bir uygulamadır. İşitme ve konuşma engelli vatandaşlar bu servis sayesinde istek, şikayet ve önerilerini ilgili kurumlara kolayca iletebiliyor, belediye hizmetlerinden ulaşım, güvenlik ve sağlık gibi geniş bir yelpazede birçok hizmetten faydalanabiliyor.

Engelsiz Mesaj Servisi'ne dahil olmak isteyen kurum ve kuruluşlar, bu servise özel olarak geliştirilen bir programı internet üzerinden kolayca yükleyebiliyor. Hizmetlerini Engelsiz Mesaj Servisi ile engelli bireylere ulaştırmak isteyen kurum ve kuruluşlar 444 14 44 veya 444 21 66 numaralı telefonlara ulaşarak bu hizmete nasıl dahil olabileceklerini öğrenebiliyorlar.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) başta olmak üzere birçok kamu kurumu ile özel sektörden kuruluşların da yararlandığı Türk Telekom'un Engelsiz Mesaj Servisi uygulaması ile işitme ve konuşma engelli vatandaşların hayata daha fazla katılabilmeleri ve ihtiyaç duyacakları her türlü hizmeti bu sistemi kullanarak alabilmelerini sağlamak hedefleniyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Türk Telekom Türkiye Konya Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title