Haberler

Türk Telekom'dan Mahkeme Kararına Göre Yeni Tarife

Türk Telekom'un Yeni Tarifesi Yürürlüğe Giriyor.

Türk Telekom'un yeni tarifesi yürürlüğe giriyor.

Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamada, Danıştay 13. Dairesi'nin, Türk Telekom'un 1 Mart 2007'de yürürlüğe giren tarifelerinin onaylanmasına ilişkin Telekomünikasyon Kurumu kararı hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdiği hatırlatıldı.

Şirketin, konunun hassasiyeti ve müşterilerine karşı sorumlulukları nedeniyle mahkeme kararı henüz resmi olarak tebliğ edilmeden çalışmalarına derhal başladığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

''Kamuoyunda oluşan hassasiyet ve müşterilerimizin istekleri ile mahkeme kararını dikkate alarak müşterilerimize daha uygun koşullar sağlayan yeni tarifeler, onay makamı olan Telekomünikasyon Kurumuna 3 Temmuz 2007'de sunulmuştu. Tüketici örgütlerinin yapıcı değerlendirmeleri de göz önüne alınarak oluşturulan yeni tarife onayına ilişkin resmi bildirim, 20 Temmuz saat 18.30 itibariyle şirketimize tebliğ edilmiştir. Şirketimiz, bu yeni tarifeleri 21 Temmuz Cumartesi itibariyle uygulamaya başlayacaktır.''

Açıklamada, onaylanan tarife ile uzak mesafe (şehirler arası-milletler arası-GSM aramaları) görüşme ücretlerindeki yüzde 55'ten yüzde 60'a varan indirimlerin korunduğu, buna ek olarak StandartHATT'ta şehir içi ücretlerinde yüzde 16 oranında yeni indirimler yapıldığı belirtildi.

HesaplıHATT'taki şehir içi indirim oranının ise yüzde 10 olacağı kaydedilen açıklamada, daha önceki tarifelerde bulunmayan, ancak 1 Mart tarihli tarifeyle yeni getirilmiş olan StandartHATT'taki bedava gece kontörü uygulamasına son verildiği ve HesaplıHATT'ta uygulanan bedava kontör sayısının 100'e indirildiği bildirildi.

Buna karşılık, müşterilerin talepleri doğrultusunda HesaplıHATT'taki gece kontörlerinin kullanımının yıl sonuna kadar uygulanmak üzere akşam saat 22.00'den 20.00'ye çekildiği, böylece bedava kontörlerin kullanımının daha uygun hale getirildiği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title