Haberler

Türk Telekom'dan Grev Kararına İlişkin Açıklama

Türk Telekom, Grev Kararının Alınmasına Rağmen Karşılıklı Sorumluluk Anlayışı İçerisinde Öncelikle Çalışanların Refahının Sürekliliği ve Şirketteki İş Barışının Devamlılığı Gözetilerek Makul Bir Noktada Görüşmelerin Sonuçlandırılacağına İnancın Tam Olduğu, Bu Doğrultuda Sendika ve Şirket Arasındaki Görüşmeler Karşılıklı Olarak Devam Edeceğini Bildirdi.

Türk Telekom, grev kararının alınmasına rağmen karşılıklı sorumluluk anlayışı içerisinde öncelikle çalışanların refahının sürekliliği ve şirketteki iş barışının devamlılığı gözetilerek makul bir noktada görüşmelerin sonuçlandırılacağına inancın tam olduğu, bu doğrultuda sendika ve şirket arasındaki görüşmeler karşılıklı olarak devam edeceğini bildirdi.

Türk Telekom yapılan yazılı açıklamada, toplu sözleşmeye tabi çalışanların 1 Mart 2007 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle yürürlüğe girecek yeni dönem Toplu İş Sözleşmesi ile ilgili olarak Haber-İş Sendikası tarafından grev kararı alındığı ve işyerlerine asıldığı kaydedildi.

Sendika, 1 Mart 2007'den itibaren ilk yıl için yüzde 19; ikinci yıl için ilk altı ay yüzde 5 ücret artışı ile enflasyon farkı, ikinci altı ay için yüzde 5 artış ile enflasyon farkı oranında ücret artışı talep ettiği belirtilen açıklamada şirketin önerisinin ilk yıl için ücretlerde yüzde 4 artış ve buna ilave olarak sosyal yardımlarda da yüzde 4 artış; toplu sözleşmenin ikinci yılında ise birinci ve ikinci altı ayda yine yüzde 4'er ücret artışı olduğu belirtildi.

Açıklamaya şöyle devam edildi:

"Belirtmek isteriz ki şu anda toplu sözleşmeye tabi çalışanlarımızın ortalama ücreti piyasa ortalamalarının yüzde 59 üzerindedir. Bu rakam dünyanın önde gelen bağımsız araştırma şirketlerinden biri tarafından, ülkemizde kamu ve özel sektör şirketlerinin benzer pozisyonlardaki elemanlarına ödenen ücretler baz alınarak gerçekleştirilmiştir. Örneğin, Türk Telekom'da 9. derece çalışan bir memur, piyasadaki Türk şirketlerinde çalışan muadillerinden yüzde 44, 8. derecedeki teknisyen yardımcısı yüzde 88, 7.

derecedeki yardımcı hizmet elemanı ve işçi yüzde 124, 7. derecedeki şoför ise yüzde 97 daha yüksek maaş almaktadır.

Grev kararının alınmasına rağmen karşılıklı sorumluluk anlayışı içerisinde öncelikle çalışanlarımızın refahının sürekliliği ve şirketimizdeki iş barışının devamlılığı gözetilerek makul bir noktada görüşmelerin sonuçlandırılacağına inancımız tamdır. Bu doğrultuda sendika ve şirketimiz arasındaki görüşmeler karşılıklı olarak devam edecektir. Bu şekilde ülkemizin ekonomik hedefleri ile uyum ve şirketimizin başarısının sürmesi sağlanabilecektir. Bugüne kadar olduğu gibi değerli çalışanlarımızın bu süreçte

gerekli anlayışı göstereceklerine inanıyoruz".

(CHT-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title