Haberler

Türk Telekom'da Grev Başladı

Türk Haber-iş ve Türk Telekom Arasında Süren Görüşmeler Sonucunda Anlaşma Sağlanamadı ve Beklenen Grev Başladı. Grevin Başlamasından Sonra Hiçbir Arıza Onarılmadı ve Yeni Tesis Yapımı Olmadı.

Türk Haber-İş ve Türk Telekom arasında süren görüşmeler sonucunda anlaşma sağlanamadı ve beklenen grev başladı. Grevin başlamasından sonra hiçbir arıza onarılmadı ve yeni tesis yapımı olmadı.

Pazartesi günü saat 13.00'de Türk Telekom Genel Müdürlüğü'nde görüşmelere başlayan Türk Haber-İş yöneticileri bu görüşmelerin ardından Ulaştırma Bakanlığı'na geçti. Buradaki pazarlık masasından da olumlu sonuç çıkmaması sonucu, Türk Telekom'da örgütlü Haber-İş sendikası üyesi işçiler mesai saati başlangıcıyla greve başladılar. Haber-İş Şube Başkanı Veli Solak, Telekom Binası önünde yapığı açıklamada, toplu iş sözleşmesi masasından uzlaşmayla kalkılması için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.

Grevin başladığını belirten Veli Solak, “Oluşabilecek arızalar onarılmayacak. Grev süresinin uzaması halinde sıkıntılar artarak devam edecek” dedi.

Solak, görüşmeler sırasında, kapsam içi ve kapsam dışındaki çalışanların ücret farklılıklarının giderilmesi konusunda sıkıntı yaşadıklarını ve son tekliflerini tabanın karşı çıkacağını bilmelerine rağmen, birinci yıl yüzde 10, ikinci yıl yüzde 4+4 artış ve 116 günlük yıllık ikramiye, denkleştirmenin de 2008'in üçüncü ayında gerçekleştirilmesi şeklinde düzenlediklerini belirtti. Veli Solak, sürecin başında verdikleri teklifin geçerli olduğunu ve görüşmelerin grev süresince devam edeceğini belirtti.

(SE-SE-Y)

16.10.2007 17:24 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title