Haberler

ABD'ye Boykot Sürüyor! Türk Telekom ABD'li Firmalara Ayırdığı Reklam Bütçesini Kesti

Güncelleme:

Türkiye'ye karşı başlatılan ekonomik yaptırımlara karşı Türk firmaları art arda ABD'yi boykot ediyor. Boykota son olarak Türk Telekom da katılarak, ABD'li firmalara ayırdığı reklam bütçesini kestiğini duyurdu.

ABD'li firmalara ayırdığı reklam bütçesini kesen Türk Telekom, dijital reklam platformu hizmetleri sunan yerli Admatic ile işbirliği anlaşması imzaladı.

BAŞLATILAN BOYKOTA TÜRK TELEKOM DA KATILDI

ABD hükümetinin Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırımlarına tepki olarak sosyal medya üzerinden başlatılan "ABD'ye reklam verme" kampanyasına Türk Telekom da katıldı. Dijital reklam pazarında ABD kaynaklı platformlara ayırdığı reklam bütçelerini kesen Türk Telekom, yerli platformları desteklemek adına Türkiye'nin ilk yüzde yüz yerli SSP (supplyside platform - yayıncılar için reklam teknolojileri platformu) firması Admatic Grup ile anlaştı.

"EKONOMİK YAPTIRIMLARA KARŞI HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türk Telekom CEO'su Dr. Paul Doany, ülkeye katma değer sağlayan yerli platformların tercih edeceklerini belirterek, " Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırımlarına karşı herkes üzerine düşeni yapmalı. Dijital reklam pazarında ülkemizden büyük miktarda reklam geliri elde eden bazı küresel firmaların vergi sistemimize tabi olmadıkları için vergi ödemediklerini ve BTK düzenlemelerine tabi olmadıklarını göz önünde bulundurarak Türkiye'nin yerli teknoloji platformu Admatic Grup ile işbirliği anlaşması imzaladık.

Halihazırda kendi Programattik platformumuz ile bir sinerji oluşturacak bu işbirliği sayesinde, yerli ve milli teknoloji platformu alternatiflerinin kullanılması ve geliştirilmesi yönünde sektöre örnek olacak yeni bir hareket başlatmış bulunuyoruz. Ülkeye katma değer sağlayan yerli platformların tercih edilmesi bugüne kadar yurt dışına akan yüksek medya harcamalarını içeride tutacak, tam da ihtiyacımız olan bu zor zamanda ülke ekonomisine güç katacak" diye konuştu.

"ABD'Lİ FİRMALAR ARACILIĞIYLA VERDİĞİMİZ REKLAMLARI DURDURDUK"

Yapılan imza töreninde konuşan Paul Doany, Türkiye ekonomisinin zor bir sınavdan geçtiğini kaydederek, "Büyük şirketlerden en küçüğüne kadar herkes üzerine düşeni yapmalı. Biz de Türk Telekom olarak devletimizin ve milletimizin yanında yer aldığımızı göstermek adına sosyal medya üzerinden başlatılan 'ABD'ye reklam verme' kampanyasının ilk katılımcılarından biri olduk ve derhal ABD'li firmalar aracılığıyla vermekte olduğumuz reklamları durdurduk.Şimdi de Türkiye'nin ilk yüzde yüz yerli SSP firması Admatic Grup ile yaptığımız stratejik ortaklık anlaşması ile Türk dijital reklam sektöründe güçlü bir birlikteliğin ilk adımlarını atmış bulunuyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Türk Telekom Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title