Haberler

Türk Telekom: 65 - Fenerbahçe Ülker: 81

Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker, Deplasmanda Türk Telekom'u 81-65 Yenerek, Normal Sezonu Lider Olarak Tamamladı.

Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker, deplasmanda Türk Telekom'u 81-65 yenerek, normal sezonu lider olarak tamamladı.

TÜRK TELEKOM: 65 - FENERBAHÇE ÜLKER: 81

Salon: Atatürk

Hakemler: Recep Ankaralı, Ersan Ergüler, Zafer Yılmaz

Türk Telekom: Muratcan 4, Mutlu, Alston 6, Tutku 7, Dudley 21, Jagla 13, Barış 3, Haluk 8, Umut , Milicic, Alper 3

Fenerbahçe Ülker: Solomon 27, Mirsad 15, Ömer 11, Semih 5, İbrahim 7, Oğuz , Mrsic 8, Clark 4, Basden 4

1. Periyot: 13-25

Devre: 42-30 (Fenerbahçe Ülker lehine)

3. Periyot: 54-61

5 faul alan: 38.21 Dudley (Türk Telekom)

Fenerbahçe, karşılaşmaya İbrahim ve Ömer'in sayılarıyla başladı. Savunma güvenliğini de ön planda tutan Fenerbahçe Ülker, hücumda da ABD'li oyuncusu Solomon ve İbrahim ile sayılar bularak 5. dakikayı 11-6 önde geçti. Bu dakikadan sonra yine İbrahim, Solomon ve Ömer ile etkili olan İstanbul temsilcisi, 14-4'lük seriyle farkı 15'e çıkardı (10-25). Ev sahibi Türk Telekom, Fenerbahçe Ülker'in sayılarına, ABD'li pivotu Dudley ile cevap verse de ilk periyot konuk ekip Fenerbahçe Ülker'in 25-13 üstünlüğü ile sona erdi.

2. periyoda, sıkı savunma yaparak başlayan başkent temsilcisi, hücumlarda da Haluk, Barış ve Dudley'in basketleriyle 7-0 seri yaparak 12. dakikada farkı 5 sayıya kadar indirdi (20-25). Türk Telekom, periyodun ortalarına doğru baskılı savunmasını artırmasına rağmen, savunma ribauntlarında sıkıntı yaşadı. İki takımın da karşılıklı faul aldığı bu dakikalarda konuk ekip Fenerbahçe Ülker, Solomon ve Clark'ın sayılarıyla aradaki farkı korumayı başardı. Periyodun sonlarına doğru, rakibinin üst üste bulduğu hücumlardan boş dönmesini iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker, Ömer ve Basden'ın sayılarıyla ilk yarıyı 42-30 önde tamamladı.

İkinci devreye her iki takım da karşılıklı sayılar bularak başladı. Başkent temsilcisi, Alston, Tutku ve Dudley'in sayılarına konuk ekip Mirsad ve Soloman ile cevap verince 26. dakika Fenerbahçe Ülker'in üstünlüğü ile geçildi (42-46). Karşılıklı pas hatalarıyla geçilen bu dakikadan sonra Dudley ile üst üste sayılar bulan Türk Telekom, savunmasında İbrahim ve Mrsic'i durduramayınca 27. dakikada Fenerbahçe Ülker aradaki farkı 13 sayıya çıkardı (46-59). 3. periyodun sonlarına doğru konuk ekibin etkili isimlerinin yaptığı sert savunmayla durduran ve hücumda da Dudley ile pota altından sayılar bulan Türk Telekom, farkı 7 sayıya kadar indirse de periyot, konuk ekibin 61-54 üstünlüğünde geçildi.

Son periyoda Türk Telekom etkili savunma yaparak başladı. Jagla ve Dudley ile üst üste sayılar bulan başkent temsilcisi, 7-2'lik seri yakalayarak 34. dakikada farkı 2 sayıya kadar indirdi (61-63). Büyük çekişmenin yaşandığı bu dakikalarda Dudley'in peş peşe aldığı hücum ribauntları ile sayılar bularak oyunda dengeyi kurmaya çalışan Türk Telekom, savunmasında açıklar vermeye başlayınca Fenerbahçe Ülker, karşılaşmanın son 4 dakikasına 68-63 önde girdi. Maçın sonlarına doğru yaptığı sert savunmayla rakibinin kolay hatalar yapmasına sebep olan sarı-lacivertli takım, hücumda da daha organize olup Semih, Solomon ve Mirsad ile etkili olunca karşılaşmadan 81-65 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Ülker, bu sonuçla Beko Basketbol Ligi'nde, normal sezonu lider olarak tamamladı. Sarı-lacivertliler, bu galibiyetin ardından olası bir play-of eşleşmesine eşitlikle başlayacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title