Haberler

Türk Tekstili New York'ta Beğeniye Sunuldu

Türk Tekstil Ürünleri, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlikleri (İthib) Tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nin New York Kentinde Organize Edilen Fuar ile Amerikalı Alıcıların Beğenisine Sunuldu.

Türk tekstil ürünleri, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlikleri (İTHİB) tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde organize edilen fuar ile Amerikalı alıcıların beğenisine sunuldu.

11.kez düzenlenen New York Türk Tekstil Ürünleri Fuarı, Hotel Grand Hyatt Empire Ballroom'da Türk tekstilini ABD'li alıcılarla buluşturdu. Dış Ticaret Müsteşarı Tuncer Kayalar ve İTHİB Başkanı İsmail Gülle tarafından açılışı gerçekleştirilen fuar, 2 gün boyunca profesyonel alıcıları ağırladı. Fuara, Türkiye'nin önde gelen 33 kumaş firması katıldı.

11'incisi gerçekleştirilen fuarın Türk tekstil sektörünün gelişimi açısından büyük önem taşıdığını belirten İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, yılda iki kez düzenlenen fuarın, gerek alıcılar gerekse katılımcılar açısından pazarın en sağlam organizasyonlarından biri haline geldiğini söyledi. Dünya modasının belirlendiği kentlerden biri olan New York'ta düzenlenen fuarın Türk üreticiler açısından büyük önem taşıdığını anlatan gülle,Türkiye'deki düşük kur politikaları nedeniyle ABD pazarında rekabet güçlerinin azaldığına dikkat çekti Gülle, "Rekabet gücümüzün azalması ihracat artış hızımızı da yavaşlattı" dedi.

Konfeksiyon alanında ihracatta yaşanan azalmaya rağmen hammadde olan kumaş ihracatında bir azalma olmadığını ifade eden Gülle, Amerika'ya yapılan doğrudan ihracatın 150 milyon dolar civarında olduğunu ancak dolaylı satışlarla bu rakamın iki üç katına çıktığını söyledi. Gülle, "Bu yıl da fuara gösterilen ilgi ve ziyaretçi sayısı elde edilen başarının en büyük göstergesi olacak. Artık rahatlıkla Türk kumaşları dünya modasına yön veriyor diyebiliriz" diye konuştu.

SİPARİŞLER ÇİN'DEN TÜRKİYE'YE DÖNÜYOR

Fuarın açılışında Amerikan pazarı hakkında değerlendirmelerde bulunan Dış Ticaret Müsteşarı Tuncer Kayalar ise Türkiye'nin 2006'da ABD'yi ihracatta öncelikli bölge ilan ettiğini hatırlattı. Bu çerçevede ABD'de altı eyalete yönelik fuarlar ve ticaret heyetleri organizasyonlarının düzenleneceğini belirten Kayalar, kumaş üreticilerinin yer aldığı fuarında bu kapsamda yer aldığını kaydetti. Kayalar, "Türkiye tekstil ve konfeksiyon sektöründe artık kaliteli ürünleriyle kendisini ispat etti, kalite ve tasarım anlamında Çin ile arasındaki makas iyice açıldı" dedi. Amerika'nın 6.5 milyar dolar kumaş ithalatında Türkiye'nin payının yüzde 2,5 seviyesinde bulunduğunu söyleyen Kayalar, "Siparişler Çin'den Türkiye'ye dönüyor. Buradaki potansiyeli değerlendirmek için çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

(CHT-FS-FS-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title