Haberler

Türk Tabipler Birliği Genel Başkanı Gençay Gürsoy Serbest Bırakıldı

Ankara Tabip Odası'nın Genel Kurulu'na Katılmak İçin Geldiği Ankara'da Kaldığı Otelde Gözaltına Alınan Türk Tabipler Birliği Genel Başkanı Gençay Gürsoy, Mahkemeye İfade Vermesinin Ardından Serbest Bırakıldı.

Ankara Tabip Odası'nın Genel Kurulu'na katılmak için geldiği Ankara'da kaldığı otelde gözaltına alınan Türk Tabipler Birliği Genel Başkanı Gençay Gürsoy, mahkemeye ifade vermesinin ardından serbest bırakıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü İnfaz Büro Amirliği ekipleri tarafından Ankara Adliyesi'ne getirilen Gürsoy, Nöbetçi 11. Sulh Ceza Mahkemesi'ne ifade verdi. İfade alınmasının ardından serbest kalan Gürsoy, adliyeye çıkışında basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Yaşananları 'klasik hukuk devleti skandalı' olarak nitelendiren Gürsoy, "2000 yılında başkanlığını yaptığım Kültür Sanat Vakfı'nın dergisi hakkında bir ön ödeme davası açılmış. 2004 yılından bugüne kadar beni adresimde bulamamışlar ne hikmetse. Bu dava ile ilgili gıyabi tutuklama kararı çıkmış. Yine tebliğ edilmedi. Genel kurul için geldiğimde otel odasından uykumdan uyandırılarak önce karakola sonra adliyeye getirildim" dedi.

Avukatlarının özel gayretleri olmasa geceyi nezarette geçirme olasılığının olduğunu söyleyen Gürsoy, "Çok üzücü bir olay, Türkiye'deki demokrasinin profilini gösteren bir tablo. 1 Mayıs'ta görülen şiddetin bir başka boyutu. Emniyet mensubu arkadaşlar çok iyi davrandı" diye konuştu. 1 Mayıs olaylarıyla ilgili yaptığı açıklamanın etkisi olup olmadığının sorulması üzerine Gürsoy, "İddia etmek mümkün değil. Böyle konularla uğraşanlar hakkında hiçbir sonuca ulaşılmayacak dosyalar gerektiğinde kullanılmak için saklanıyor. Bu da öyle olabilir" yanıtını verdi.

Gürsoy, daha sonra Ankara Tabip Odası'nın Genel Kurulu'na katılmak üzere Adliye'den ayrıldı.

(CB-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title