Haberler

Türk Şoförden İtiraflar

John Lennon'ın Eşi Yoko Ono'ya Şantaj Yapmakla Suçlanan Türk Şoförü Koral Karsan, Suçunu İtiraf Etti.

JOHN LENNON'IN EŞİ YOKO ONO'YA ŞANTAJ YAPMAKLA SUÇLANAN TÜRK ŞOFÖRÜ KORAL KARSAN, SUÇUNU İTİRAF ETTİ.

Karsan'ın itirafı, halen tutulmakta bulunduğu şehir hapishanesindeki hücresinden federal göçmenlik nezaretine geçmesine izin verecek şekilde suçunu hafifletiyor.

50 yaşındaki Karsan, Ono'yu, kendisine "3 bin dolardan fazla" para vermemesi durumunda Ono'ya ait yüz kızartıcı kayıt ve fotoğrafları basına açıklamakla tehdit ettiğini itiraf etmesinin ardından üçüncü dereceden yüksek değerde eşya hırsızlığına teşebbüsten suçlu bulundu. 3 bin dolar, hırsızlık suçunu kabul eden her sanığın çaldığını itiraf etmesi gereken en az miktar olma özelliği taşıyor.

Ono'nun sözcüsü Eliot Mintz, Karsan'ın suçunu itiraf etmesinden dolayı Ono'nun kendisini onaylanmış hissettiğini söyledi.

New York eyaleti yüksek mahkemesi hakimi, Koral Karsan'a 60 gün hapis cezası verirken, Karsan'ın avukatı 13 Aralıktan beri hapiste bulunan müvekkilinin ceza süresini tamamladığını öne sürdü.

Avukatı, Karsan'ın, yargılanmak için aylarca hapiste bekleme ihtimaline

karşı suçu kabul ettiğini söyledi. Suçu kabul etmesine bağlı olarak mahkemede okuduğu açıklamada Karsan, 8 Aralık 2006'da Ono'ya bir mektup verdiğini ve elindeki Ono'ya ait yüz kızartıcı kayıtlar, fotoğraflar, konuşmalar ve hatıraların yeryüzünden silinmesi için kendisine 3 bin dolardan fazla para vermesini talep ettiğini kabul etti.

Sınırdışı edilmekle karşı karşıya olan Karsan'ın ABD'den gönüllü olarak ayrılmasını sağlayacak bir izin çıkarılması talebinde bulunulacağı açıklandı. Karsan daha önce, kendisine 2 milyon dolar vermemesi durumunda Ono'ya ait yüz kızartıcı resim ve kayıtları basına vermekle tehdit etmekten, birinci dereceden yüksek değerde eşya hırsızlığına teşebbüsten suçlu bulunmuştu.

Karsan bu suçtan hüküm giymesi durumunda 15 yıl hapis cezası ile karşı

karşıya kalacaktı.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title