Haberler

Türk Şeker'e 606 Milyon Dolar

Türkiye Şeker Fabrikaları A.ş'ye Ait Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba Şeker Fabrikalarının Bir Bütün Halinde Portföy Grubu Olarak (Portföy C) Özelleştirme İhalelerinin Nihai Pazarlık Görüşmelerinde En Yüksek Teklifi 606 Milyon Dolarla Ak -Can Şeker Sanayi ve Ticaret A.ş Verdi.

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş'ye ait Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba Şeker fabrikalarının bir bütün halinde portföy grubu olarak (Portföy C) özelleştirme ihalelerinin nihai pazarlık görüşmelerinde en yüksek teklifi 606 milyon dolarla Ak-Can Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Sami Ölmeztoprak başkanlığında yapılan ihalenin nihai pazarlık görüşmelerine 9 firma katıldı.

Pazarlık görüşmelerinde elemesiz yapılan ilk turda en yüksek teklif 391 milyon dolar olarak belirlendi. Daha sonra 4 elemeli yazılı tur yapıldı ve birinci elemeli turda en yüksek teklif 426 milyon dolar olurken, Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş. elendi. İkinci elemeli turda en yüksek teklif 453 milyon 750 bin dolar oldu. Bu turda Türkiye Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği elenirken, üçüncü elemeli turda ise en yüksek teklif 481 milyon 300 bin dolara çıktı.

Bu turda Torunlar Gıda Sanayi ve Tic. A.Ş-Gülsan Holding A.Ş Ortak Girişim Grubu elendi. Dördüncü turda da Elektrosan Elektrobakır Sanayi A.Ş elendi.

Yazılı elemeli turların ardından komisyon tarafından belirlenen 506 milyon dolar başlangıç tutarı ve 500 bin dolar artırım aralığıyla açık artırmaya geçildi.

Açık artırma 35 tur sürdü. Açık artırmada sırasıyla Özaltın İnşaat Tic. ve San. A.Ş, Konya Şeker San. ve Tic. A.Ş, Yıldırım Holding A.Ş çekildi. 35. turda, Ak-Can Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin 605 milyon 500 bin dolarlık teklifinin ardından Kuzey Anadolu Şeker Fabrikaları Ortak Girişim Grubu da ihaleden çekildiğini açıkladı.

Böylelikle ihalede en yüksek teklifi Ak-Can Şeker San. ve Tic. A.Ş vermiş oldu. İhale Komisyon Başkanı Sami Ölmeztoprak'ın, Ak-Can Şeker San. ve Tic. A.Ş'ye “rakamı düzeltelim mi?” diye sorması üzerine, söz konusu şirketin yetkilileri teklifini 606 milyon dolara yükseltti. Komisyon Başkanı Ölmeztoprak, ihalenin teknik olarak sonuçlandığını belirtti.

7 ORTAKLI FİRMA

İhalenin ardından Ak-Can Şeker San. ve Tic. A.Ş Koordinatörü Ebubekir Demircan, gazetecilerin soruları üzerine firmalarının 7 ortaklı, inşaat ve madencilik konusunda faaliyet gösterdiğini söyledi.

Firmada yabancıların bulunmadığını ifade eden Demircan, bundan sonraki özelleştirme ihalelerine de katılmayı düşündüklerini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title