Haberler

Türk Savunma Füze Sistemlerine Dünya Firmaları Talip

Türk Hava Sahasının Daha da Etkinleştirilerek Güçlendirilmesini Amaçlayan Hava Savunma Füze Sistem Projeleri Arasında Yer Alan 'Orta İrtifa Hava Savunma Füze' Sistemi İhalesinde, Yarışacak Firmalar Netleşmeye Başladı.

Türk hava sahasının daha da etkinleştirilerek güçlendirilmesini amaçlayan hava savunma füze sistem projeleri arasında yer alan ''orta irtifa hava savunma füze'' sistemi ihalesinde, yarışacak firmalar netleşmeye başladı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığının 18 Nisan 2007 tarihinde duyurusunu yaptığı füze sistemleri tedarikine ilişkin ihalede, dünyanın önde gelen savunma şirketlerinin yarışması bekleniyor.

SSM'nin programına göre söz konusu ihaleye, aralarında Türk savunma şirketlerinin de yer aldığı toplam 16 savunma şirketinin, ''bilgi istek dokümanı'' alarak ihaleye teklif verme hazırlıklarına başladıkları öğrenildi.

Bu arada SSM'nin belirlediği programa göre bilgi istek dokümanına son cevap verme tarihi ise 1 Ağustos 2007 tarihi olarak belirlendi. Hava savunma füze sistemleri için gerekli finansmanın ise diğer benzer projelerde olduğu gibi Savunma Sanayii Fonu tarafından karşılanması planlanıyor.

SSM'nin Orta İrtifa hava savunma füze sistemleri tedarikine ilişkin ihalesinde ''bilgi istek dokümanı'' alarak ihaleye katılmaları beklenen savunma sanayi şirketleri şöyle:

1- Aselsan (Türkiye)

2- Ayesas (Türkiye)

3- CPMIEC (Çin Halk Cumhuriyeti)

4- C-TECH (Türkiye)

5- Denel (Güney Afrika)

6- Dıehl-BGT- (Almanya)

7- FNSS (Türkiye)

8- Havelsan Teknoloji Radar (Türkiye)

9- IAI (İsrail)

10- Kongsberg (Norveç)

11- Mılsoft (Türkiye)

12- Rafael (İsrail)

13- Raytheon (ABD)

14- Roketsan (Türkiye)

15- Saab Bofors (İsveç)

16- Thales (Fransa)

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title