Haberler

    Türk Sanayicilerinden Nükleer Tesislere Parça Üretimi

    Türk sanayicilerin nükleer santrallerde reaktör dışında elektrik üretimi ve sonrasındaki birçok parçayı imal ettiği belirtildi.

    Türk sanayicilerin nükleer santrallerde reaktör dışında elektrik üretimi ve sonrasındaki birçok parçayı imal ettiği belirtildi.

    Türk sanayiciler, sadece yurt içinde değil dünya genelinde yapımı süren 56 nükleer santrala parça satmak için harekete geçti.

    Bunun için firma bazında makine ekipman, sertifika, eğitim gibi eksiklikler tespit edilerek giderilecek. ASO Başkanı Nurettin Özdebir, "Belki şu anda nükleer adada bulunan nükleer reaktörü, kontrol ekipmanları yapamayız ama nükleer ada dışındaki alanlarda bizim üretebildiğimiz malzemeler var. Reaktör dışında elektrik üretimi ve sonrasındaki her şeyi yapabiliriz. Bunları da Akkuyu'nun yanı sıra dünyada yapımı devam eden ya da planlanan tüm santrallere satabiliriz" dedi. Özdebir, Akkuyu Nükleer Santrali ihtiyacının 3'te 2'sinin Türk firmalarca üretilmesi mümkün olduğunu belirterek "Dünyada da 50 civarında yapılacak yeni santral var. Böylece iç piyasada yaklaşık 20 milyar dolarlık iş hacmi yaratılacak" dedi.

    Rosatom'un altında başka bir firma olduğunu ve bununla anlaşma yaptıklarını kaydeden Özdebir, "Bizim firmalarımıza Rosatom'un ihalelerine girme eğitimi vereceğiz. Maksimum 15 kişi 1 sınıfta olacak. İstanbul ve Ankara olmak üzere 30 firmaya eğitim verilecek. Rus tarafı 4 sefer erteledi. Umarım altında bir şey yoktur" dedi.

    Kaynak: enerjienstitusu.com / Ekonomi

    Nükleer Santral Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title