Haberler

Türk Sağlık-Sen: Yabancı Doktor Çalıştırılması Kabul Edilemez

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yabancı doktor ve hemşire çalıştırılmasının önünün açılmasını öngören düzenlemenin kabul edilemez olduğunu belirterek "Türk sağlık çalışanını gözden çıkarma anlamına gelen bu düzenleme hayata geçmemelidir Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yabancı doktor ve hemşire çalıştırılmasının önünün açılmasını öngören düzenlemenin kabul edilemez olduğunu belirterek "Türk sağlık çalışanını gözden çıkarma anlamına gelen bu düzenleme hayata geçmemelidir. Acil olarak taslaktan çıkarılmalıdır" dedi.

Kahveci, yaptığı yazılı açıklamada Türkiye'nin hekim ve hemşire ihtiyacı olduğunu fakat bunun öz kaynaklardan karşılanması gerektiğini ifade ederek "Siyasi iktidar 9 yıldır bu ülkeyi yönetiyor. Dolayısıyla eksikliklere bugüne kadar çözüm bulmada önemli bir zaman avantajına sahiptiler. Tıp fakültelerinin kontenjanları artırılabilir, hemşirelik bölümleri çoğaltılarak yeterli mezun vermesi sağlanır ve bunlar kamuda istihdam edilebilirdi" görüşüne yer verdi. Kahveci, taslağın yasalaşması durumunda ABD, İngiltere gibi ülkelerden değil, Doğu Avrupa ve Asya ülkelerinden doktor ve hemşirelerin Türkiye'ye geleceğine işaret ederek "Mesleki deneyimleri bizim doktorlarımızla, hemşirelerimizle kıyaslanamayacak bu kişilerin verdiği kalitesiz hizmetin faturası da vatandaşa çıkar" dedi.

Taslakta üniversite hastanelerinin de gerekli görülmesi halinde Sağlık Bakanlığı'na devrinin de düzenlendiğine dikkat çeken Kahveci "3. Basamak sağlık hizmetlerinin verildiği en önemli yerler olan Üniversite Hastaneleri tarihe karışacaktır. Tıp eğitimi ile koordineli hizmet veren bu hastanelerimizin Bakanlığa devredilmesi Tıp eğitiminde de sıkıntı yaşanmasına neden olacaktır" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title