Haberler

Türk Sağlık-sen Üyelerinin Cezası İptal Edildi

Kabahatler Kanununun 32. Maddesi Uyarınca Devlet Hastanesi Personeline Kesilen Para Cezasının Mahkeme Kararıyla İptal Edildiği Bildirildi.

Kabahatler Kanununun 32. maddesi uyarınca Devlet Hastanesi personeline kesilen para cezasının mahkeme kararıyla iptal edildiği bildirildi.

Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Abdurrahman Uysal, 25 Nisan 2007 tarihinde hemşirelik haftası nedeniyle Zonguldak Devlet Hastanesi personel giriş kapısı önünde 'Teşekkür Değil; Çözüm Bekliyoruz' başlıklı basın açıklaması ile ilgili sendika üye ve yöneticilerine kesilen para cezasının mahkeme kanalıyla iptal edildiğini söyledi.

Üyelerin mahkemeye başvurması sonucu uygulanan idari para cezasının mahkeme kararıyla kaldırıldığını belirten Uysal, "Türk Sağlı-Sen hukuk devleti içerisinde sağlık çalışanları adına yapılanmanın ve faaliyet göstermenin mücadelesini vermektedir. Salt tepki ve ücret sendikacılığı değil, teklif ve çözüm önerileri ile siyasi erk ve karar mekanizmalarıyla doğruyu paylaşmayı sendikal bir üslup olarak kabul ediyoruz. Basın açıklaması nedeniyle valilik tarafından Kabahatler Kanununa göre kesilen para cezasına itiraz edip, sendikamızın konuyu yargıya taşıması üzerine Zonguldak 2. Sulh Ceza Mahkemesi verilen idari para cezasını kaldırdı. Bu sonucu kamu sendikacılığı adına alınmış önemli bir karar olarak kabul ediyoruz. Mevcut haklarımızın kullanılması ve yeni kazanımlar elde edebilmek için kamu çalışanlarını ve Sağlık çalışanlarını sendikalarda ve sivil toplum kuruluşları içinde yer almaya davet ediyoruz" dedi.

(ET-AK)

24.09.2007 18:22 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title