Haberler

Türk Sağlık-Sen Tıp Bayramını Kutlamayacak

Türk Sağlık-Sen Niğde Şubesi Başkanı Adnan Özer ve sendika üyeleri Cumhuriyet meydanında torba yasasını protesto etti.

Türk Sağlık-Sen Niğde Şubesi Başkanı Adnan Özer ve sendika üyeleri Cumhuriyet meydanında torba yasasını protesto etti. Sendika adına açıklamada bulunan Şube Başkanı Özer: " 14 Mart, bizim için keşke bayram coşkusu ve sevinci ile kutlayabileceğimiz bir tarih olsaydı. Fakat bu anlamlı günü sağlık çalışanları değil, sağlık çalışanlarını sorunlar yumağı içinde bırakanlar kutlayacak" dedi.

Meydanda yaptığı konuşmasında Özer şunları söyledi: " 14 Mart Tıp Bayramı. Ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıç tarihi ve aynı zamanda 14 Mart 1919'un yani İstanbul'u işgal eden düşmana karşı tıbbiye öğrencilerinin ve hekimlerin protestosunun yıl dönümü. Her iki hadisede her yıl kutlamaya ve hatırlamaya değer.

İşte sağlık çalışanları için böylesine bir tarihi değeri olan bugünü, 14 Martı bizde bu sene bir bayram gibi karşılamak ve kutlamak isterdik. Ama İktidar ve bürokrasinin yandaş sendikayı da yanlarına alarak kurdukları şer üçgeni sağlık çalışanlarında bayram kutlayacak hal bırakmadı. İşine geldi mi bir gecede kanun çıkartan, TBMM'yi torba yasa üretim merkezine çeviren iktidar, mevzu sağlık çalışanları olunca bugüne kadar kılını bile kıpırdatmadı. Çalışanların istediği düzenlemeleri yapmadı. 2013'ün ocak ayında yeni bir bakan göreve başladı. Ama o da eskisini artmadı. Çalışan hakkını hukukunu gündeme getirmedi. Çalışanın sorunlarına kulak tıkadı.

Bürokratlar çalışanlara nasıl baskı yaparız'ın derdinde oldular. Siyasetçilerle birlikte ayrımcılık yaptılar. Ötekileştirmeler yaşandı. Çalışanlar mağdur edildi. Sözleşmeli yöneticilikle idareciler esir alındı. Uygulamalarda meleklerin cinsiyetini tartışan Bizans saraylarına rahmet okutuldu. Örneğin başka bir sıkıntı yokmuş gibi hastanelerde personel ve hasta tuvaletlerini birleştirme projesi hayata geçirildi. Sonra da vazgeçildi. Trajikomik durumlar çalışanlara yaşatıldı."

Bayramı zehir edenlere ve bayramı kutlamalarına mani olanlara haklarına helal etmediklerini ifade eden Özer: "14 Martta yılın doktorunu seçip 15 Martta tüm sağlık çalışanlarına sırtlarını dönenlere sağlık çalışanları hesap soracaktır" dedi. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tıp Bayramı 14 Mart Niğde Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title