Haberler

Türk Sağlık-Sen: Sağlıkta Şiddete Cezalar Artsın

Türk Sağlık-Sen Sağlık Bakanlığı'na başvuru yaparak sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı etkili cezaların getirilmesi için çalışma yapılmasını istedi Türk Sağlık-Sen Sağlık Bakanlığı'na başvuru yaparak sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı etkili cezaların getirilmesi için çalışma yapılmasını istedi.

Türk Sağlık-Sen Sağlık Bakanlığı'na başvuru yaparak sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı etkili cezaların getirilmesi için çalışma yapılmasını istedi Türk Sağlık-Sen Sağlık Bakanlığı'na başvuru yaparak sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı etkili cezaların getirilmesi için çalışma yapılmasını istedi. Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Sağlık Bakanlığın görevi budur. Umarız sağlıkta rutinleşen şiddetin önüne geçmek için gerekli adımlar atılır" dedi.

Türk Sağlık-Sen'den yapılan açıklamada,Sağlık Bakanlığı'na yapılan başvuruya ilişkin açıklamaya yer verildi.

Buna göre Türk Sağlık-Sen tarafından yapılan başvuruda sağlık çalışanlarının zaman zaman hizmet verdikleri hastalar gerekse de hasta yakınları tarafından fiziksel ve sözlü şiddete maruz kaldığı ifade edildi. Sağlık çalışma ortamında şiddetin önemli bir risk faktörü haline gelmesinden dolayı buna karşı daha caydırıcı ceza tedbirlerini içeren mevzuat düzenlemesine gidilmesi ve güvenlik önlemlerinin alınması gerektirdiğine dikkat çekildi. Başvuruda Türk Ceza Kanununun muhtelif maddelerinde kamu görevlilerine karşı işlenen hakaret, cebir ve tehdit suçlarının daha fazla cezalandırılacağı hüküm altına alınmasına rağmen kamu görevlilerine özellikle de sağlık personellerine yönelik şiddet olaylarında her geçen gün artış yaşandığı belirtildi. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin asgariye indirilmesi bakımından daha caydırıcı ve etkin cezaların yer aldığı bir mevzuat değişikliğine gidilmesi için Sağlık Bakanlığı'nın girişimlerde bulunması istendi.

-"SAĞLIK BAKANLIĞI ŞİDDETE KARŞI CEZALARIN ARTIRILMASINA YÖNELİK ÇALIŞMA YAPMALI"-

Sağlık Bakanlığı'nın sorunu çözmek için avukatlık hizmeti yerine şiddete karşı cezaların arttırılmasına yönelik çalışma yapması gerektiğini kaydeden Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Teşkilat yasasında getirilen yeni uygulamalardan birisi de sağlık çalışanlarının uğradığı şiddet karşı sağlık çalışanlarının talebi üzerine Bakanlık ve bağlı kuruluşlarınca hukuki yardım yapılabileceği öngörülmesi olmuştur. Burada özellikle belirtmek gerekir ki, şiddete uğrayan sağlık çalışanları sendikaları vasıtasıyla veya kendileri savcılıklara suç duyurusunda bulanarak davalar açmaktadırlar. Ayrıca yaşanan darp olayları sonucunda 10 günün üstünde iş göremez raporu verilmesi durumunda kamu davaları da açılmaktadır. Şiddetin sonuçları konusunda böylesine bir savunma mekanizması geliştirilmişken Bakanlığında bu konuda avukatlık hizmeti sağlayacak olması hiç şüphesiz ki iyi bir katkıdır. Fakat Bakanlığa burada düşün görev bu değildir. Bakanlık şiddetin önüne geçmek üzere cezaların daha yaptırıcı hale gelmesi için çalışmalar yapmalıdır. Bakanlığın görevi budur. Bizde Bakanlığın bunu yapması için bir başvuru yaptık. Umarız sağlıkta rutinleşen şiddetin önüne geçmek için gerekli adımlar atılır." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Önder Kahveci Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title