Haberler

Türk Sağlık-sen: "Kamudaki 25 Müsteşardan Biri Bile Kadın Değil"

Türk Sağlık-sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Kadınların Yönetim Kademelerinde Yeteri Kadar Temsil Edilmediğine Dikkat Çekerek, Kamudaki 25 Müsteşarlıktan Hiçbirinde Kadınların Görev Almadığını Belirtti.

Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık-Sen) Genel Başkanı Önder Kahveci, kadınların yönetim kademelerinde yeteri kadar temsil edilmediğine dikkat çekerek, kamudaki 25 müsteşarlıktan hiçbirinde kadınların görev almadığını belirtti.

Kahveci "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de kadınların yönetime katılımlarının oldukça az olduğunu vurgulayarak, "Hükümette sadece 1 kadın bakan görev yapmaktadır. Mecliste kadın milletvekillerimizin oranı yüzde 4.4'tür. Türkiye'deki yaklaşık 300'den fazla belediyenin sadece 18'inin başkanı kadındır. Kamuda 25 müsteşar koltuğunun hiçbirinde kadın oturmamakta, 85 müsteşar yardımcılığı kadrosunun ise sadece ikisinde kadın bulunmaktadır" dedi.

Türkiye'de annelerin hastane borcu için hapse atıldığı günlerin yaşandığını belirterek kadınların sorunlarının arttığına dikkat çeken Kahveci, "Bugün ülkemizde annelerin çocuklarının tedavi masraflarını ödeyemediği için hapse atılmakta, yavrularından ayrı bırakılmaktadır. Kadınlar sokaklarda her türlü tehlikeye maruz kalmaktadır. Kadınlarımıza yönelik gasp, hırsızlık, kapkaç, taciz ve tecavüz olayları her geçen gün artmaktadır" diye kaydetti.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title