Haberler

Türk Sağlık-Sen: Kadroya Geçen Sözleşmelilere Maaş Verilmedi

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kadroya geçen sözleşmelilerin maaşlarının yatırılmadığını ileri sürdü Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci kadroya geçen sözleşmelilerin maaşlarının yatırılmadığını ileri sürdü.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kadroya geçen sözleşmelilerin maaşlarının yatırılmadığını ileri sürdü Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci kadroya geçen sözleşmelilerin maaşlarının yatırılmadığını ileri sürdü.

Kahveci, yaptığı yazılı açıklamada, 2012 yılının kamu çalışanları için sorunlu başladığına dikkat çekerek, "2012 yılının ilk ayında memurlar için zulüm anlamında ilkler gerçekleşmiştir. İlk defa maaşlar zamsız olarak memura verilmiş, kadroya geçen sözleşmelilere ise bu ayın 15'inde maaş alamamışlardır. Maaşların erdiği bir dönemde zam yapılmayarak memurlar mağdur edilirken, Maaşını döner sermayeden alan kadroya geçen sözleşmeli sağlık çalışanlarına ise ocak ayının 15'in de bir kuruş maaş yatırılmamıştır" dedi.

Birçok ilden bu konuda mağduriyet yaşayan çalışanların sıkıntılarını sendikaya ilettiğini kaydeden Kahveci "Birçok ilden sendikamızı arayan kadroya geçen memurlar, bir kuruş maaş yatırılmadığını söylemişlerdir. Hastanelerde buna gerekçe olarak döner sermayenin azalması gösterilmektedir. Söz konusu uygulamanın mazereti ne olursa olsun kabul edilemezdir. Bu açıkça kamu çalışanlarını açlığa terk etmektir. Şimdi maaşı yatmayan bu arkadaşlarımız evlerine nasıl ekmek götüreceklerdir? İdarecilerimiz bunu hiç düşünmüşler midir? 15 Ocak'ta kendileri maaşlarını alıp ceplerine koyarken, maaş alamayanları düşünüp kahrolmuşlar mıdır? ya da "personel almıyor o zaman idareci olarak biz de almayalım' diye onurlu bir davranış sergilemişler midir" diye sordu.

Soruların cevabının hepsinin yanıtının "ne yazık ki hayır" olduğunu ifade eden Kahveci, çalışanların bir an önce maaşlarının yatırılmasını talep etti. Kahveci bir daha böyle bir sorunun yaşanmaması için döner sermayeden maaş alan memurların maaşlarını genel bütçeden alınması için düzenleme yapılması gerektiğini belirtti. Kahveci sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hükümet bu durumu bir an önce çözmeli, en kısa zaman içerisinde maaşlar yatırılmalıdır. Bir kurumda her şeyden öncelikli olan personelin alın terinin karşılığının verilmesidir. Artık çalışanlar her ayın 15'i geldiğinde maaşlarımız yatacak mı endişesi taşımamalıdırlar. Bu nedenle tüm çalışanların maaşlarının genel bütçeden ödenmesi için Maliye Bakanlığı düzenleme yapmalıdır. Sağlık Bakanlığı da bu konuda ısrarcı olmalıdır. Aksi halde her ayın 15'i kadroya geçen maaşını döner sermayelerden alan çalışanlar için işkence olur." - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Önder Kahveci Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title