Haberler

Türk Polis Teşkilatının 170'inci Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları

Güncelleme:

Mersin'de, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 170. yıl dönümü dolayısıyla şehitlikte program düzenlendi.

Mersin Şehir Mezarlığı'nda bulunan şehitliğin önünde saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı, okundu. Mersin İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve polisler, şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bırakıp, dua etti. Daha sonra mezarlıkta Kur'an-ı Kerim okundu.İl Emniyet Müdürü Baştuğ, mezarlıkta karşılaştığı şehit aileleriyle sohbet etti.

Şehitlik makamının çok önemli olduğunu vurgulayan Baştuğ, şöyle konuştu: "İnsanlar evlerinde rahat yaşayabiliyorsa bu memlekette hayatın olağan akışı normal seyrinde devam ediyorsa, bu şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Onlar bizim şerefimiz, onurumuz ve gururumuzdur. Sizler de onların bize emanetisiniz. Emanet biz de her şeydir. Namustur, şereftir, başın tacıdır. Sizler bizim başımızın tacısınız. Şehitlik öylesine güzel bir mertebedir ki onun rütbesini ve nişanını cenabı hak vermiştir. Biz her zaman sizlerin emrinizdeyiz."

Muğla'nın Bodrum ilçesinde görevli ekipler, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Fahrettin Gönbe'nin anonsuyla kan bağışı için meydana çağrıldı Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 170. yıl dönümü dolayısıyla Muğla'nın Bodrum ilçesinde görevli polis ekipleri, Kızılay'a kan bağışında bulundu. İlçedeki etkinlikler, Gümbet Mahallesi'ndeki bir otelde Bodrum'da yaşayan emekli emniyet mensuplarına verilen kahvaltıyla başladı. Daha sonra Bodrum Belediye Meydanı'nda kurulan Kızılay kan bağışı çadırına gelen İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli kan bağışında bulundu.

İlçede görevli ekipler, Bodrum Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Fahrettin Gönbe'nin anonsuyla kan bağışı için meydana çağrıldı. Gönbe, telsizden yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Belediye Meydanı'nda düzenlenen, topluma örnek olmak adına Kızılay kan bağışı ile alakalı birim amirleri tüm personelini bilgilendirsin. Peyderpey görev aksatılmayacak şekilde kan bağışı için belediye meydanına unsurlarını yönlendirsinler."

Bodrum Emniyet Müdürü Can Candaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 gün 24 saat Bodrum'u Türkiye'nin en güvenli ilçesi yapmak için çalıştıklarını söyledi.Bodrum halkının kendilerine verdiği destekle iyi seviyeye geldiklerini anlatan Candaş, "Sloganımız 'Güvenliğin olmadığı yerde turizm olmaz'. Ama çok şükür Bodrum'da güvenlik de huzur da her şey sağlanmış durumda. Bu, böyle devam edecek" dedi.

Candaş, Polis Haftası etkinliklerini Bodrum'da düzenlenecek etkinliklerle kutlanmaya devam edeceklerini kaydetti.- Uşak İl Emniyet Müdürü Ergüder: -"2014 ve 2015 yılları ilk 3 aylık dönemlerinin karşılaştırıldığımızda asayiş olaylarında yüzde 8,6 azalma var" Uşak Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, "2014 ve 2015 yılları ilk 3 aylık dönemlerinin karşılaştırıldığımızda asayiş olaylarında yüzde 8,6 azalma var" dedi.

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 170. Yıl Dönümü nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa katılan Uşak Valisi Seddar Yavuz, kentte huzur ve güvenin sağlanması için emniyet mensuplarının özveriyle çalıştıklarını belirtti.Uşak İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder ise teşkilatın 170. Kuruluş yıl dönümünü kutlamaktan gurur ve mutluluk duyduklarını belirtti.Kentteki çalışmaları hakkında bilgi veren Ergüder, şöyle konuştu:

"2014 ve 2015 yılları ilk 3 aylık dönemlerinin karşılaştırıldığımızda asayiş olaylarında yüzde 8,6 azalma var. Kabahatler kanununa göre yapılan idari işlem sayısında yüzde 62,8, kaçakçılık olaylarında yüzde 88,2, narkotik suçlarında yüzde 18,2, mali suçlarda ise yüzde 33,3 artış var. Mali suçlara baktığımızda yüzde 35,6 artma olduğu gözleniyor. Bu artışlar KOM şubesinin doğru yolda olduğunu gösteriyor."

Vali Seddar Yavuz konuşmasının ardından yılın başarılı polislerine belgelerini takdim etti.

Kaynak: AA / Güncel

Kızılay Bodrum Mersin Uşak Politika Güncel Haberler

title