Haberler

Türk Polis Teşkilatı'nın 171. Yıl Dönümü

Türk Polis Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Bozüyük, Gölpazarı, Pazaryeri ve Osmaneli ilçelerinde tören düzenlendi.

Türk Polis Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Bozüyük, Gölpazarı, Pazaryeri ve Osmaneli ilçelerinde tören düzenlendi.

Bozüyük ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner'in Atatürk Anıtı'na çelenk koyması ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Güner, burada yaptığı konuşmada, polisin kanunlar, tüzükler, yönetmeliklerin kendisine verdiği yetki ile cesaret, feragat ve fedakarlıklarla gece gündüz demeden görev yaptığını bildirdi.

Konuşmanın ardından, Türk Polis Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki programa, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Kösemen, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buğra Levent, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve polis memurları ile vatandaşlar katıldı.

Güner, daha sonra Kaymakam Köksal Şakalar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Can ve Belediye Başkan Vekili Kösemen'in de katılımıyla tebrikleri kabul etti.

Gölpazarı

Gölpazarı ilçesinde de Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İlçe Emniyet Amir Vekili Başkomiser Öner Sevük, vatanın, milletin ve vatandaşların huzur ve güvenliğini cansiperane olarak koruma görevini üstlenen teşkilatın kuruluşunun 171. yılını geride bıraktıklarını anımsatarak, kurulduğu günden itibaren devletin ve milletin hizmetinde olan teşkilatın, devletin var oluşuyla birlikte asayişi sağlamak, toplumun huzurunu korumak ve sürekliliğini sağlama görevini yerine getirdiğini söyledi.

Kaymakam Tuncay Topsakaloğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Mehmet Dinç, Belediye Başkanı Vedat Kazıcı ve daire amirleri ile siyasi parti temsilcilerinin Emniyet Amirliğini ziyaret etmesiyle sona erdi.

Pazaryeri

Garnizon Komutanı İlhan Canseven, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Emniyet Amiri Hüseyin Deniz, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları, mahalle ve köy muhtarları, polis memurları ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Bürolar Amiri Altan Demirezen'in günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Daha sonra İlçe Emniyet Amiri Deniz, makamında tebrikleri kabul etti.

Osmaneli

Osmaneli ilçesinde ise törenler, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Tezcan Alaç'ın Atatürk Anıtında çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Alaç, Hükümet konağı önünde düzenlenen Kaymakam Edip Çakıcı, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Merdan Akbulut, Belediye Başkanı Münür Şahin, Cumhuriyet savcısı Volkan Işık, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı törende bir konuşma yaptı.

Teşkilat olarak devletin sevgi ve şefkatini halka yansıtmaya çalıştıklarını, polisin toplum huzur ve güvenliğini sağlayabilmesi için, vatandaş-polis işbirliği içerisinde olması gerektiğini anlatan Alaç, "Emniyet teşkilatı, ülkenin huzur ve güvenliği, kamu düzeninin korunması ve devamının sağlanması için her zaman üstün gayret ve büyük fedakarlıkla çalışıyor." diye konuştu.

Kutlamalar, Alaç'ın Emniyet Müdürlüğü'nde tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Pazaryeri Gölpazarı Osmaneli Bozüyük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title