Haberler

Türk Pizzacıdan Jay Z'nin Porto Riko Kampanyasına Destek - New York

New York'un pizza şampiyonu Hakkı Akdeniz, dünyaca ünlü hip hop sanatçıları Jay Z ve Joseph Antonio Cartagena'nın (Fat Joe) kasırga mağduru Porto Riko için gerçekleştirdiği yardım kampanyasına destek verdi.

New York'un pizza şampiyonu Hakkı Akdeniz, dünyaca ünlü hip hop sanatçıları Jay Z ve Joseph Antonio Cartagena'nın (Fat Joe) kasırga mağduru Porto Riko için gerçekleştirdiği yardım kampanyasına destek verdi.

Akdeniz, 5. Cadde'deki pizza dükkanını yardım malzemelerinin toplandığı merkezlerden biri haline getirerek, kampanyaya destekte bulunan herkese ücretsiz pizza dağıttı.

Yardımla ilgili Akdeniz'in sahibi olduğu iş yerinin önünde gerçekleştirilen basın toplantısına ABD medyası yoğun ilgi gösterdi.

Akdeniz ile Siyahi, Latino ve Asyalı Birliği Eş Başkanı, New York Meclis Üyesi ve bir dönem Paşabahçe basketbol takımında oynayan Robert E. Cornegy, Porto Rikolu boksör Edgar Berlanga ve efsanevi müzisyen Tito Puente'nin oğlu Tito Puente Jr'ın da hazır bulunduğu basın toplantısının ardından, toplanan malzemeler kamyonlarla kargo uçaklarına taşındı.

Hakkı Akdeniz, kampanyayla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş yerinde çalışanların yarısının Porto Rikolu olduğunu söyledi.

İşçilerinin çoğunun Porto Riko'daki evlerinin kasırga nedeniyle yıkıldığını, bölgede can kayıpları olduğunu belirten Akdeniz, "Bu nedenle ünlü müzik yıldızı Jay Z ile irtibat kurdum ve onun yardım talebimi memnuniyetle kabul etmesinin ardından kampanyaya katıldım. Beklenenden fazla yardım topladık. Doğduğumuz, büyüdüğümüz yerde böyle gördük. İnşallah herkes bizim gibi böyle yardım yapabilir." dedi.

Toplanan malzemeler arasında temel ihtiyaç maddeleri, gıda ve su ile çocuk bezi, diş macunu, tuvalet kağıtı, kağıt havlu gibi hijyen ürünleri bulunuyor.

New York genelinde birçok noktada toplanan 100 tondan fazla yardım malzemesi, Jay Z'nin şirketinin kiraladığı kargo uçaklarıyla Porto Riko'ya gönderilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Porto Riko New York Akdeniz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title