Haberler

Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Pakdil Açıklaması

Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, 27 Mayıs'ın Türk demokrasisi açısından kara bir gün olduğunu söyledi.

Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, 27 Mayıs'ın Türk demokrasisi açısından kara bir gün olduğunu söyledi. Pakdil, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan'ı ziyaretinde yaptığı açıklamada, millet iradesiyle gelen iktidarların yine millet iradesiyle gitmesi gerektiğini belirtti.

Rahmetli Adnan Menderes ve arkadaşlarının 27 Mayıs 1960'da iktidardan düşürülmesiyle Türk demokrasi açısından acı günlerin başladığını ifade eden Pakdil, "27 Mayıs Türk demokrasisi açısından hakikaten kara bir gündür. Üç defa üst üste millet iradesiyle seçilmiş olan bir iktidarın o günkü şartlarda bir ihtilal neticesinde görevine son verilmiş, yönetime el konulmuş ve sonrasında cereyan eden olaylar daha üzücü bir hale gelmiştir. Buradaki gerçek, birtakım kişilerin millet iradesine olan tahammülsüzlüğüdür. Milletin seçtiği iktidar yerine bir kısım çevrelerin ortaya çıkarttığı iktidar tercih edilmiştir. Bu kesimi millet seçimle iktidara getirmediği için maalesef bu kesimler darbe yapmışlardır" dedi.

Pakdil, Türk milletinin, 27 Mayıs 1960 ihtilaninden sonra idam edilen Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı rahmet ve minnetle andığını ancak onları darağacına gönderen, onların idamını gerçekleştiren insanların ise milletin vicdanında hüsranla yer aldığını vurguladı.

Darbelerin bu memlekete hiçbir fayda getirmediğine dikkati çeken Pakdil, şunları kaydetti:

"Türkiye her darbede yıllarını, insanlarını, dünyadaki itibarını kaybetmiştir ve bugünlere gelmiştir. Türkiye'de artık Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'ın önderliğinde güçlü bir iktidar vardır. Hepimize bu olaylardan çıkartılması gereken dersler vardır. Bu milletin seçtiği insanların idam sehpalarında can vermesi ve bir kısım insanların bundan mutluluk ve sevinç duyması ülkemiz açısından hakikaten utanç verici bir durumdur. Türkiye'nin artık bu tür darbe ve muhtıralara fırsat vermeyeceğini hepimizin bilmesi lazım. Demokrasi, 12 Eylül 2010'daki referandumla artık rayına oturmuştur ve bundan sonra bu sistem en güzel şekilde devam edecektir. Bizler millet iradesinin üzerinde bir güç tanımıyoruz." - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Güncel

Adnan Menderes Nevzat Pakdil Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title