Haberler

'Türk Operasyonu Irak'ın Egemenliğinin İhlali'

Kürt Bölgesel Yönetiminin BM Koordinatörü Dindar Zibari, 'Türkiye'nin Kürdistan Bölgesine Yönelik Herhangi Bir Operasyonun Irak'ın Egemenliğinin İhlali Oluşturacağını' Savundu.

Türkiye'nin Kuzey Irak'taki PKK faaliyetlerine ilişkin olarak BM'ye rapor vereceği haberleri üzerine Kürt Bölgesel Yönetiminin BM Koordinatörü Dindar Zibari, "Türkiye'nin Kürdistan bölgesine yönelik herhangi bir operasyonun Irak'ın egemenliğinin ihlali oluşturacağını" öne sürdü.

Dindar Zibari, Türkiye'nin "Kürdistan bölgesi"ne yönelik herhangi bir operasyonun Irak'ın egemenliğinin ihlali oluşturacağını savunurken bunun da, Türkiye'nin Şarm El Şeyh'deki Irak'ın Komşuları Konferansı'nda yaptığı, Irak'ın egemenliğine saygı taahhütlerine aykırı olacağını da söyledi.

Ankara'nın BM'ye PKK'nın Kuzey Irak'taki faaliyetlerine dikkat çeken ve harekete geçme hakkını savunan bir rapor sunacağı haberlerinin ardından Irak'ın Sesleri haber ajansına bir açıklama yapan Zibari, "Kürdistan bölgesi, Irak Federal devletinin bir parçası. Kürdistan'a herhangi bir askeri operasyon Irak'a karşı saldırıdır" diye konuştu.

Peyamner haber ajansınca yansıtılan açıklamalarında Zibari, "Irak, BM'nin kurucu üyesi, toprakları üzerinde egemenliği var ve hiçbir komşu ülkenin, Irak'ın iç sorunlarına karışma hakkı yoktur" sözlerini de kullandı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title