Haberler

Türk: "Olayın Arkasında Maddi Beklenti Var"

Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Daha Önce Üç Suikast Girişimi Atlattığını Ancak Ankara'daki Evinde Önceki Gün Yaşanan Olayın, 'Maddi Beklenti' Sonucu Yaşandığını Söyledi.

Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, daha önce üç suikast girişimi atlattığını ancak Ankara'daki evinde önceki gün yaşanan olayın, ''maddi beklenti'' sonucu yaşandığını söyledi.

Hikmet Sami Türk, eşi Fatma Türk'le Bolu'nun Avdan köyündeki yayla evine geldi. Türk, önceki gün Ankara'da evinde yaşanan olayı şöyle anlattı:

''Ankara'da Beşikdüzü Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin gecesine katılmıştık. Saat 23.15'te eve döndük. Eve geldikten sonra 15 dakika geçmeden kapımız çaldı. Normal olarak bize bir ziyaretçi geldiği zaman apartmanın güvenlik görevlilerine haber verirler. Ama bu sefer haber verilmedi. Kapıyı açtım ama kimse yoktu. Tekrar geri döndüm. 15 dakika sonra güvenlik görevlisinden telefon geldi. Ziyaretçimiz olduğunu söyledi. Eşim diyafonda konuşurken, karşı taraf cevap vermeden telaşla 'kaçma, dur' dedi. Polisi de harekete geçirerek Dikmen Vadisi'ne doğru güya kovalıyorlar. Ondan sonra oradaki polis memuru da Emniyet Müdürlüğüne haber veriyor. 15 dakika sonra tüm Terörle Mücadele Şubesi yetkilileri bize geldi.''

Türk, sonradan olayın faili olarak yakalanan güvenlik görevlisinin, kendilerini ziyarete gelmek isteyen kişiden şüphelendiğini, söz konusu kişinin kaçmaya başladığını, belinde tabancasını gördüğünü ama kendisinde silah olmadığı için bu kişiyi yakalayamadığını anlattığını söyledi.

Kapıya ''Öleceksin'' yazılı kağıt yapıştırıldığını ifade eden Türk, şöyle konuştu:

''Sonradan anladık ki bu yazı ilk kapı çalındığında kapıya yapıştırılmış. Fakat ben kapıyı açtım ama arkama dönüp bakmadan içeriye girdiğim için fark etmedim. Demek ki güvenlik görevlisi bu kağıdı yapıştırıyor. Bizi korkutmak için kapıyı da çalıyor. Kağıdı o anda göreceğimizi düşünüyor. Arkadan da senaryonun geri kalanını gerçekleştirmek istiyor.''

Olayın duyulmasından sonra akrabalarının ziyarete geldiğini belirten Türk, şunları söyledi:

''Sitede bulunan diğer güvenlik personeli, bizi ziyarete gelen akrabalarımıza olayı gerçekleştiren güvenlik elemanının hayatını ortaya koyduğunu, kahramanca takip ettiğini, suikastı önlediğini, herhalde ödüllendirileceğini söylüyor. Demek ki bunun arkasında maddi beklenti var. Güvenlik şirketlerinin elemanlarına verdiği ücretlerin tatmin edici olduğunu söylemek mümkün değil. Olaya karışan güvenlik personeli, işe bir ay önce girmiş.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title