Haberler

Türk Oftalmoloji Derneğinden koronavirüsten korunmak için göz hijyeni uyarısı

Türk Oftalmoloji Derneği Okuler Enfeksiyonlar Birim Başkanı Prof. Dr. Erdal Yüzbaşıoğlu, gözlerle daha yoğun temas halinde olan kontakt lens kullananların koronavirüsten korunmak için hijyene dikkat etmesi gerektiğini bildirdi.

Türk Oftalmoloji Derneğinden yapılan açıklamada, koronavirüs (Kovid-19) salgınında bulaşmanın ağız, burun ve gözlerden gerçekleştiğine dikkati çekilerek, göz hijyenine daha fazla özen gösterilmesi gerektiği uyarısında bulunuldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Erdal Yüzbaşıoğlu, koronavirüsün ağız, burun ve gözlerden bulaştığını ifade ederek, öksürük, hapşırık, gülme veya konuşma sırasında çevreye yayılan virüsün, sağlam kişinin mukozalarına temas ettiğini anlattı.

Virüsün, solumakla veya göz temasının yanında ellerin ağza, buruna ya da göze dokunmak suretiyle de bulaşabildiğini dile getiren Yüzbaşıoğlu, kontakt lens kullanıcılarının daha özen göstermesi gerektiğini kaydetti.

Yüzbaşıoğlu, kontakt lens kullanıcılarının, gözle daha yoğun temas içinde olduğunu belirterek, "Kontakt lens kullananlar her zamankinden daha yüksek özenle hijyen kurallarına uymalıdır. Virüsün yüzeylerde yaşayabildiği dikkate alınarak, lens takarken eller yıkanıp kuruladıktan sonra hiçbir yere dokunmamalı, ıslak elle lense temas edilmemeli. Lens solüsyonları vaktinde değiştirilmeli, başkasının lensi deneme amacıyla da olsa takılmamalı." uyarısında bulundu.

Nelere dikkat edilmeli?

Prof. Dr. Erdal Yüzbaşıoğlu, gözlerin en önemli üç bulaşma yolundan biri olduğunu unutmayarak ellerin ağız, burun ve gözle olan temasının mümkün olduğunca kesilmesi gerektiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Ellerimizin temiz olduğundan emin olunmadan asla ağız, burun ve gözlerimize dokunmayalım. Sık ve doğru şekilde, sabunla ve en az 20 saniye, parmak uçları, araları ve tırnak aralarını temizleyerek ellerimizi yıkayalım. Başkalarıyla iletişim halindeyken sosyal mesafe denen bir metrelik mesafeyi koruyalım. Ağzımızda maske olması halinde dahi gözden bulaşmayı önlemek adına özenli davranalım. Kalabalık yerlerden uzak duralım. Hastalığın, şimdilik bilinen bir tedavisi ve aşısı olmadığı için bağışıklık sistemimizi güçlü tutalım. Bol C vitamini içeren gıdalar tüketelim, iyi ve dengeli beslenelim. Düzenli uykuya özen gösterelim."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title