Haberler

Türk Ocakları'ndan Ggc'ye Ziyaret

Türk Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Efendi Barutçu, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni (Ggc) Ziyaret Etti.

Türk Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Efendi Barutçu, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni (GGC) ziyaret etti.

"Sönmeyen Ocak Türk Ocakları ve Türkiye'nin Bütünlüğü" konulu konferans için Gaziantep'e gelen Efendi Barutçu, GGC ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, insanların doğru bilgiyi alma konusunda en önemli kaynağının gazeteciler olduğunu söyledi.

Yaşanan bilgi kirliliğine karşı medya ile irtibat kurulması gerektiğini dile getiren Barutçu, Gaziantep'in huzur şehri olduğunu belirtti.

Huzurun idarecilerin yaptıkları başarılı çalışmalar sonucunda geldiğine dikkati çeken Barutçu, şöyle konuştu:

"İnsanımızın doğru bilgiye ulaşmasında, haber almasında, en önemli kaynak gazeteciler ve medya mensuplarıdır. Günümüzde yaşanan bilgi kirliliğine karşı en sağlıklı yol medya ile bire bir irtibat kurmaktır. Ayrıca gazetecilik saygın bir meslektir.

Türkiye Yunan işgaline uğradığında milli mücadelenin ilk ateşini yakan yiğit gazeteci Hasan Tahsin'dir. Türk milletinin bağımsızlığının ateşini adeta körüklemiştir. Hasan Tahsin'in şahsında gazeteci mesleğine de ayrı bir saygımız vardır.

Türk Ocakları 1912 yılında Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminde kuruldu. Önce gayri müslim unsurlar, sonra Müslüman unsurlar teker teker imparatorluktan kopmaya başladığı, Osmanlı Devleti dünyanın bütün güçleriyle savaşarak milyonlarca evladını şehit verdiği döneminde Türk Ocakları 'Türk milletinin yeniden ayağa kalkması, hafızasını yenilemesi lazım' düşüncesiyle gençler, aydınlar arasında vatan ve millet sevgisini, tarih şuurunu yeniden uyandırmak amacıyla bir gurup aydın tarafından kuruldu."

Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Berk de ilde Türk Ocağı'nın 2002 yılında faaliyete geçtiğini, sosyal ve kültürel alanlardaki çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlattı.

Konuşmaların ardından Barutçu, GGC Genel Sekreteri Murat Güreş'e kitaplarını hediye etti.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title