Haberler

Türk Milliyetçiliği Günü

Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Oğuzhan Ünal, 'Çekilen Istırabın ve Elemin Uyanışa Dönüşmesinin Yıl Dönümü Olan' 3 Mayıs Milliyetçilik Günü'nü Kutladıklarını Söyledi

Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Oğuzhan Ünal, 'çekilen ıstırabın ve elemin uyanışa dönüşmesinin yıl dönümü olan' 3 Mayıs Milliyetçilik Günü'nü kutladıklarını söyledi.

Ünal, Porsuk Bulvarı'nda yaptığı açıklamada, Türk milletinin Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği kaynaklı komünizm akımından etkilenerek dönemin milliyetçi aydınların bir harekete geçmesine neden olduğunu kaydetti.

Harekete geçen Türk milliyetçilerden Hüseyin Nihal Atsız'ın Ankara'da yargılandığı 3 Mayıs 1944'de milliyetçi gençlerin adliyenin etrafını doldurduğunu ifade eden Ünal, şöyle konuştu:

'Mahkeme salonuna alınmayanlar büyük yürüyüşü yaparak Ankara sokaklarını marşlarla inletti. Bu yürüyüş Türkiye'de o güne dek görülmemiş bir yürüyüştür. Türk milliyetçiliğinin büyük uyanışının yıl dönümü olan 3 Mayıs o günden beri Türk Milliyetçiliği Günü olarak kutlanıyor. Çekilen ıstırabın ve elemin uyanışa dönüşmesinin yıl dönümü olan 3 Mayıs Milliyetçilik Günü'nü kutluyoruz.'

(DA-CY-RDE) - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title