Haberler

Türk Milletvekilleri Kenya Parlamentosunda

TBMM Parlamenterler Futbol Takımı, Kenya Meclis Futbol Takımı ile bugün yaptıkları dostluk maçı sonrasında Kenya Parlamentosuna resmi ziyarette bulundu.

TBMM Parlamenterler Futbol Takımı, Kenya Meclis Futbol Takımı ile bugün yaptıkları dostluk maçı sonrasında Kenya Parlamentosuna resmi ziyarette bulundu.

Pazar gününden bu yana Kenya'da bulunan TBMM Parlamenterler Futbol Takımı'nda yer alan 20 milletvekili, başkent Nairobi'deki Kenya Parlamentosuna yaptıkları ziyarette ana oturuma katılarak burada Kenya Meclis Başkanınca tek tek isimleri okunarak selamlandı.

Türk milletvekilleri oturumun ardından Kenya- Türkiye Parlamenter Dostluk Grubu Başkanı Milletvekili Adan Keynan ve beraberindeki diğer milletvekilleri ile özel bir toplantı gerçekleştirdi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığı toplantıya TBMM Parlamenterler Spor Kulubü Başkan Yardımcısı olarak heyetin başında yer alan eski AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Zekeriya Aslan, Türkiye'nin Nairobi Büyükelçisi Ahmet Cemil Miroğlu, Kenya-Türkiye Parlamenter Dostluk Grubu Başkanı Milletvekili Adan Keynan ile çok sayıda Kenyalı milletvekili eşlik etti.

Türkiye FETÖ okullarının kapatılmasını talep etti

Aslan, Fetullahçı Terör Örgütünce (FETÖ) 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye'de gerçekleştiren darbe girişimi hakkında milletvekillerine bilgi verdi.

FETÖ'nün bütün ülkelerde ciddi tehdit oluşturduğunu anlatan Aslan, "Öyle bir örgüt ki sinsice devletin içine damarlarına giriyor, vakti zamanı geldiğinde kendi emellerine ulaşmak için bu tür girişimlerde bulunuyor." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Zekeriya Aslan Nairobi Türkiye Kenya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title