Haberler

Türk Milletvekili 3 Yıl Aradan Sonra Tekrar Danimarka Meclisinde

Danimarka'da İlk Türk Asıllı Milletvekili Olma Başarısını Gösteren Sosyal Demokrat Partili Hüseyin Araç, 3 Yıl Aradan Sonra Tekrar Meclise Döndü.

Hamilelik iznine ayrılan milletvekili Kirsten Brösböll'ün yerine yedek milletvekili olarak parlamentoya dönen Hüseyin Araç, parlamentoda gerek kendi partisinin milletvekilleri gerekse diğer pertilerin milletvekilleri tarafından sıcak bir ilgiyle karşılandı. Araç meclis salonuna girdiğinde, milletvekileri yanına gelerek 'aramıza tekrar hoşgeldin' dediler. Bir daha ki seçime kadar milletvekiliği görevine devam edecek olan Hüseyin Araç, parti tüzüğüne göre Arhus Belediye Meclisi üyeliğinden ayrılmak zorunda kaldığını söyledi.

Araç tekrar meclise döndüğü için çok mutlu olduğunu belirterek '3 yıllık aradan sonra yine aynı hisler ve heyecanla meclisteyim. Türk kökenli bir milletvekili olarak halkım ve ülkem adına gururluyum. Yabancı bir ülkede bu mevkilerde bulunmak kolay değil. Türkiye'den gelen insanların çaba ve azimle en yüksek mevkilere yükselebileceğini göstermiş olduk. 38 Yıl bu ülkede yaşayan, 16 yıl yerel yönetimde, 3,5 yıl da ülke yönetiminde görev yapmış biri olarak tecrübelerimi halkım, Danimarka ve Türkiye için kullanacağım. Benimle birlikte şimdi parlamentoda Türk kökenli 3 milletvekili olduk. Doğduğumuz ülke adına bu çok gurur varici bir durum'dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title