Haberler

Türk Malı Crysis Iı Fuara Damgasını Vurdu

Dijital macera oyunu sevenlere müjde veren Crytek'in yaratıcılarından Avni Yerli, Crysis II'nin Mart 2012'de raflarda olacağını söyledi.

Dijital macera oyunu sevenlere müjde veren Crytek'in yaratıcılarından Avni Yerli, Crysis II'nin Mart 2012'de raflarda olacağını söyledi. 160 kişilik profesyonel ekipleriyle gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Yerli, yeni oyunun Türkçe versiyonun da hazırlandığını açıkladı.

Aşmanya'nın Köln kentinde devam eden dijital oyun fuarı Gamescom'da Türk şirketi Crytek'in ürettiği ve tüm dünyada büyük beğeniyle oynanan Crysis oyununun yeni versiyonuna yoğun ilgi oldu. Mart 2011'de piyasaya çıkacak olan Crysis II'yi fuarda ilk kez oynamak isteyen gençler Crysis II standının önünde uzun kuruklar oluşturdular. Dünyanın en iyi oyunlarından birini üretmek için 180 kişilik profesyonel bir ekiple gece gündüz çalıştıklarını belirten Crytek firmasının sahiplerinden Avni Yerli, Gamescom fuarında oyunun Türk fanatiklerine Hürriyet aracılığı ile ilk müjdeyi vererek yeni oyunun yüzde 100 Türkçe versiyonunun da piyasaya çıkacağını söyledi.

OYUN TAMAMEN TÜRKÇE OLACAK

Üç kardeşin kurduğu Crytek firmasının çıkardığı ve dünyada büyük başarı sağlayan Crysis hakkında bilgi veren Avni Yerli şunları söyledi: “Sektöründeki Avrupa'nın en büyük fuarı Gamescom bizim için çok önemli. Şirketimiz Frankfurt kentinde oyun geliştirme sektöründe çalışıyor. Crysis I, Ekim 2007 tarihinde çıktı, Crysis II ise 22-25 Mart 2011 yılında Amerika ve dünyada çıkacak. Crysis II'yi bu fuarda tanıtıyoruz. Çok güzel ve çok büyük bir proje olacak. Ayrıca Türkler için oyunun diğer dillerin yanı sıra yüzde 100 Türkçe versiyonu da çıkacak. Oyun için çok kaliteli Türkçe dublaj yapıyoruz. Bu konuda Türkiye'de büyük bir firmayla çalışıyoruz.”

DÜNYADA BİR NUMARA OLACAK

Crysis meraklılarına oyunun yeni versiyonu hakkında bilgi veren Yerli, “Crysis II Newyork City'de oynanıyor. Dünyanın sonu gelmiş, Alien ise insanları yok edip dünyaya hakim olmak istiyor. Siz de çeşitli karakterlerle ve çeşitli silahlarla ekip olarak dünyayı koruyorsunuz. Bu proje için üç yıldır ekip olarak toplam 180 kişi çalışıyor. Oyunun konusunu küçük kardeşimiz Cevat yazdı. Tabi profesyonel ve tanınmış yazıcılar var onlarla çalışıyoruz. Tasarım ve müzik kalitesini çok yüksek tutuyoruz. Çok kaliteli ve tanınmış isimlerle birlikte çalışıyoruz. Bizim için çok kaliteli ve değerli bir proje olacak. Bu proje dünyada bir numara olacak” dedi.

DERSLERİNİZİ İHMAL ETMEDEN OYUN OYNAYIN

Gençlere de oyun oynarken derslerini ihmal etmemeleri konusunda tavsiye veren Avni Yerli, “Bizim Türk insanımız aslında çok yeteneklidir. Yalnız Almanlar da çok disiplinli, dirist ve dürüst çalışıyorlar. Bu iki güçle beraber gerçekten burada çok iyi potansiyel var. geleceği düşünmek gerekiyor. Eğitim gerçekten çok önemli, oyun oynamakta güzel ama gençlerimiz oyun oynarken mutlaka eğitimlerine de önem vermeli” şeklinde konuştu.

Mesut ZEYREK – Nurdan AYDINALIN / KÖLN - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title