Haberler

Macaristan Başbakanı: Türkiye'deki Gelişmeleri Görüyorum

Güncelleme:

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, "Avrupa Birliği'nden gelen bir kişi olarak, ne istediğini bilen bir Türkiye görüyorum." dedi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, " Avrupa Birliği'nden gelen bir kişi olarak, ne istediğini bilen bir Türkiye görüyorum. Avrupa Birliği'nin (AB) kendisini yeniden düzenlemesi ve Avrupa Birliği üyesi ülkeler olarak geleceğimizi gözden geçirmemiz gerekmektedir" dedi.

Orban, Beşiktaş'taki Shangri-La Bosphorus Otel'de düzenlenen Türk-Macar çalışma yemeğinde yaptığı konuşmada, 13 yıl önce de Türkiye'de bulunduğunu söyledi.

Kendine güvenen bir Türkiye gördüğünü anlatan Orban, "Bunun bir lideri var. Vizyonu olan bir Türkiye görüyorum. 13 yıl önceki haline göre çok gelişmiş olan bir Türkiye görüyorum. 13 yıl sonra ancak tanıyabildiğim bir şehir görebiliyorum. Buradaki çok büyük yatırımları görüyorum. Gelişmeleri görüyorum" dedi.

Bütün dünyanın artık Türkiye'nin globalleşme sürecinde kazançlı çıktığını düşündüğünü belirten Orban, "Çünkü iyi kararlar verdiğini düşünüyoruz. Avrupa Birliği'nden gelen bir kişi olarak ne istediğini bilen bir Türkiye görüyorum. Avrupa Birliği ülkelerinin nüfusu şu anda dünya nüfusunun yüzde 8'ini oluşturuyor. Dünyadaki üretimin yüzde 25'i bu bölgede bulunuyor. Avrupa Birliği'nin kendisini yeniden düzenlemesi ve Avrupa Birliği üyesi ülkeler olarak geleceğimizi gözden geçirmemiz gerekmektedir" diye konuştu.

"Avrupa'daki büyümenin rotası Orta Avrupa olacaktır"

Avrupa Birliği temsilcilerinin Türkiye'nin başarı hikayesini incelemesi gerektiğine vurgu yapan Orban, Brüksel'in Türkiye'den oldukça uzakta olduğunu, Brüksel'de çok ciddi tartışmaların olduğunu ve yankılarının Türkiye'ye kadar geldiğini düşündüğünü kaydetti.

Orban, şöyle devam etti:

"Öyle bir ekonomik resim ortaya çıkardık ki; Orta Avrupa'dan bahsediyorum. Burası Orta Avrupa olacak ve Avrupa Birliği'nde en atılımlı büyüyen bölgesi olacak. Gelecek ve bu seneki rakamlara baktığınızda bunu görebilirsiniz. Mesela Türkiye'deki iş adamları, Avrupa Birliği'nde nerede yatırım yapacaklarını düşünüyorlarsa şunu söyleyebilirim. Avrupa'daki büyümenin rotası Orta Avrupa olacaktır. Macaristan'da bu bölgenin bir parçasıdır."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi ülkelerini ziyaret ettiğini hatırlatan Orban, iki ülkenin ticari ilişkilerini 5 milyar dolara çıkaracaklarını aktararak 2 günde 30 tane anlaşma imzaladıklarını ve iş adamlarının vize sorunlarını çözdüklerini dile getirdi.

Macaristan, 150 üniversiteli öğrenciye burs verecek

Var olan ilişkileri daha da iyileştirmek istediklerini ve kapılarının her zaman Türkler'e açık olduğunu vurgulayan Orban, "Yarın Başbakanınız Erdoğan ile de şu konuda görüşeceğim. Her türlü kültürel, manevi, politik ve dostluk anlamında önemli olan ortak ilişkilerimizi geliştireceğiz. Örneğin size 150 öğrenciye üniversite eğitim bursu teklifimizi sunacağız. Bunu Macaristan devleti Türk öğrencilere verilecek. Bu öğrenciler ülkemizde eğitim görebilecekler. Sizin iş yaşamınızda kullanabileceğimiz bağlantıların gelişmesi konusunda çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'a dokuma kilim ve "38 Viktor Orban" yazılı Kayserispor forması hediye etti. - İstanbul

Kaynak: AA / Politika

Avrupa Birliği Orta Avrupa Macaristan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title