Haberler

Türk Kökenli Güreşçi Son Anda Olimpiyat Biletini Kaybetti

Türk kökenli güreşçi Faruk Şahin, Pekin'de yapılacak olimpiyatlarda ABD adına yarışmaktan son anda elendi.

Dün yapılan elemelerde 18 yaşındaki lise öğrencisi Jake Deitchler ile karşı karşıya gelen Şahin, ilk periyodu kazandı ancak, 2'inci periyodu 5-0 kaybeden Faruk Şahin, 3'üncü periyotta da rakibi karşısında fazla tutunamadı.

ABD Ordu Milli Takımı formasıyla güreşen Şahin, 2004 yılında doping aldığı gerekçesiyle 2 yıl uzaklaştırma almıştı. 1976'da Konya'nın Çumra İlçesi'nde doğan Şahin, 1997'de Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndan (BESYO) mezun olduktan sonra 1 yıl süreyle Ankara'da beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapmıştı. 1998 yılında SÜ BESYO'da araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlayan Şahin, ABD Olimpiyat Eğitim Merkezi'nden Güreş Milli Takımı için aldığı davet üzerine araştırma ve incelemelerde bulunmak üzere bu ülkeye gitmişti. Başta antrenör yardımcısı olarak görev yapan Şahin, daha sonra aldığı teklifi değerlendirerek ABD Ordu Takımı sporcusu olarak mindere çıkmaya başlamış ve bundan sonra yenilgi yüzü görmeden ABD şampiyonu olmuştu.

32 yaşındaki Şahin, 2007 elemelerinde de son anda takım dışı kalmıştı.

(ESN-ERS-ERS-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title