Haberler

Türk Kızılayının 145. Yıl Dönümü

Yozgat'ta gönüllü kan bağışçıları madalya ile ödüllendirildi Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar."Kan bağışı hiçbir riyayı kabul etmeyen bir bağıştır."

- Yozgat'ta gönüllü kan bağışçıları madalya ile ödüllendirildi

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar:

"Kan bağışı hiçbir riyayı kabul etmeyen bir bağıştır. Hiçbir riyası yoktur tamamen Allah rızası için yapılır"

Akar, Kızılay'ın kuruluşunun 145. yıl dönümünü  dolayısıyla Galata Çamlık otelde düzenlenen programda,  gönüllü kan bağışı yapanlara teşekkür ederek dil, din,ırk ayırt etmeden tüm insanlığa hizmet eden Türk milletinin şefkat ve merhamet elini ihtiyaç sahibi insanlara ulaştıran  Türk Kızılay'ının 145 kuruluş yıl dönümünü Yozgat'ta kutlacaklarını söyledi.

Kan bağışını sadece Allah rızası için yapıldığını belirten Akar, şunları kaydetti:

"Kan bağışı hiçbir riyayı kabul etmeyen bir bağıştır. Hiçbir riyası yoktur tamamen Allah rızası için yapılır. Bağışladığınız kanı nereye gittiğini kimin tarafından kullanılacağını bilmezsiniz ama buna rağmen sadece Allah'ın rızası için bağışlarsınız dolayısıyla bu çok kutsal bir bağıştır. Bu bizim milletimizin fıtratına uygun bir bağıştır. Allah rızası için yapılan bir bağıştır. Bu bizim milletimizin İnancında var, geleneğinde var fıtratında var."

İslam dininin  bizzat vermeyi emrettiğini anlatan Akar konuşmasını söyle sürdürdü:

" Her sayfasında vermeyi emreder. Verin, infak edin. Kızılaycılık yaptığım zaman ibadet yapmak derim. Dini vecibelerimi yerine getirmek derim. Ne yapmaktayım gidip depreme uğramış olanın nabzını tutmaktayım. Ne yapmaktayım fakirin fukaranın yardımına koşmaktayım. Ne yapmaktayım kan vermekteyim. Kan alıp ihtiyacı olanlara kan vermekteyim. Geçtiğimiz yıl 680 bin hasta şifaya kavuştu bu verilen kanlar sebebiyle. Bu verenler alıp ihtiyacı olanlara götürdüğümüz kanlar dolayısıyla 680 bin hasta şifa buldular. Ne yaptılar şifa bulanlar. Dua ettiler bu kanları verenlere dua ettiler. Bu kanları onlardan alıp kendilerine getiren Kızılay'a dua ettiler. İşte bu dualar sebebiyle ki Türk Kızılayının ayakları taşa dokunmuyor. Türk Kızılayı 5 kıtada yardım faaliyeti gösterdiği halde Türk Kızılayı Türkiye içerisinde Suriye sınırında, Somali'de, Myanmar'da alabildiğine insanlara hizmet ettiği halde ayağı taşa dokunmuyor. Neden 680 bin şifa bulanın ettiği dualar yüzündendir. Dualar yüzünden Türk Kızılayının bütçesi bitmiyor."

Akar, konuşmasının ardından 10'dan fazla kan bağışında bulunan gönülllülere madalya ve ödüllerini verdi. - Yozgat

Kaynak: AA / Yerel

Türk Kızılayı Kızılay Galata Yozgat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title