Haberler

Türk Kızılayından Musullu Sığınmacılara Yardım

Türk Kızılayı, Irak'ın Erbil kentinde 500 Musullu aileye kışlık yardım malzemesi ve gıda kolisi dağıtımında bulundu.

Türk Kızılayı, Irak'ın Erbil kentinde 500 Musullu aileye kışlık yardım malzemesi ve gıda kolisi dağıtımında bulundu.

Türk Kızılayına bağlı bir ekip, Erbil kentinin güneyindeki Bahırka Sığınmacı Kampı'nda, çoğunluğunu Musul'un Telafer ilçesinden kaçan Türkmenlerin oluşturduğu 500 aileye, battaniye ve yataktan oluşan kışlık malzeme ve gıda kolisi dağıttı.

Türk Kızılayı Irak Delegasyon Başkanı Göksen Yenigül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014 yılında terör örgütü DEAŞ'ın bölgeyi işgal etmesinden sonra evlerinden kaçıp güvenli bölgelere sığınan ve yaklaşık dört yıldır kamplarda yaşama tutunmaya çalışan Musullu sivillere yönelik yardımlarının devam ettiğini belirtti.

Yenigül sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün Bahırka Sığınmacı Kampı'nda 500 sığınmacı aile için, yatak, battaniye ve gıda kolisi yardımı gerçekleştirdik. Türk toplumu ve yardım kuruluşları olarak her zaman Iraklı kardeşlerimizin yanındayız, en zor günlerde bile ilk yardım elini uzatan ülke olduk. Bunun ne kadar önemli olduğunu buradaki insanların bize karşı gösterdikleri ilgiden ve memnuniyetten anlamak mümkün."

Telaferli 35 yaşındaki Türkmen Mahir Suud da iki çocuğuyla beraber 4 yıldır Bahırka Sığınmacı Kampı'nda yaşadığını ve geçimini sivil toplum kuruluşlarının verdiği yardımlarla sağladığını belirterek, "Özellikle Türkiye'nin gönderdiği yardımları çok sıklıkla görüyoruz, daha önce bize çadır verdiler yiyecek verdiler, bugün ise battaniye ve yatak göndermişler. Allah onlardan razı olsun. Her zaman yanımızda oldukları için Türkiye'ye teşekkür ediyoruz ve şükranlarımızı sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Kızılayı Musul Erbil Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title