Haberler

Türk Kızılayından Çubuk'ta Bin 500 Kişiye Sıcak Yemek Hizmeti

Türk Kızılayı Çubuk Şubesince 15 gönüllü çalışanla ramazan ayı kapsamında her gün bin 500 kişiye sıcak yemek dağıtılıyor.

Türk Kızılayı Çubuk Şubesince 15 gönüllü çalışanla ramazan ayı kapsamında her gün bin 500 kişiye sıcak yemek dağıtılıyor.

Yurt içinde ve dışında yardıma muhtaçların yardımına koşan Türk Kızılayının Çubuk Şubesince ramazanda 30 gün boyunca ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtılıyor.

Çubuk Şubesinin mutfağında 15 gönüllü çalışan tarafından hazırlanan yemeklerin bir kısmı gelen vatandaşlara yerinde dağıtırken, bir kısmı da yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere evlerinde servis ediliyor.

Türk Kızılayı Çubuk Şube Başkanı Selahattin Koç, kendi mutfaklarında çalışan gönüllü aşçıların hazırladıkları yemekleri yine gönüllüler sayesinde ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını söyledi.

Hazırladıkları yemeklerin büyük bir kısmını merkezlere gelen ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını anlatan Koç, geri kalan kısmını da sefer taslarına koyarak önceden tespit ettikleri adreslere götürüp yardıma muhtaç yaşlı ve kimsesiz insanlara her gün sıcak yemek servisi yaptıklarını kaydetti.

Koç, hayırseverlerin desteğiyle 7 mahallede yemek dağıttıklarını belirtti.

İlk defa bu yıl başlattıkları uygulamanın çok faydalı olduğunu anlatan Koç, şunları ifade etti:

"Evlere götürdüklerimizle birlikte bin 500 kişiye yemek dağıtımı yapıyoruz. Hasta ve yaşlılara da araçlarla mahalle mahalle götürüyoruz. Hayırseverlerimizin verdiğini, gönüllülerimiz 3 çeşit yemek olarak hazırlıyor ve yine gönüllülerimiz dağıtıyor. İlçemizdeki esnaflarımızın ve Ankara il şubemizin katkılarıyla yemeklerimizi hazırlıyoruz. Bu çalışmamız ramazan boyunca sürecek. Günlük sıcak yemek dağıtımımızın yanında ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi ve gıda çeki dağıtımı da yapıyoruz. Hedefimiz ilçemizde yaklaşık 4 bin kişiye ulaşmak. Gönüllü çalışan 15 kişilik bir ekibimiz var. Çok zengin bir gönüllü ekibe sahibiz."

Çeşitli etkinliklerde gönüllü olarak çalıştığı ancak ilk defa yemek yapımında ve dağıtımında gönüllü olduğunu anlatan Esra Çoban da "Burada ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtıyoruz. Elimizden geldiğince biz de yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çok mutluyum, ihtiyaç sahiplerine yardım etmekten gayet gururluyum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Kızılayı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title