Haberler

Türk Kızılayından Arnavutluk'a Kurban Bağışı

Türk Kızılayı tarafından Kurban Bayramı vesilesiyle bağışta bulunulan kurban hisselerinin, Arnavutluk'ta dağıtımının gerçekleştirdiği etkinlik düzenlendi.

Türk Kızılayı tarafından Kurban Bayramı vesilesiyle bağışta bulunulan kurban hisselerinin, Arnavutluk'ta dağıtımının gerçekleştirdiği etkinlik düzenlendi.

Başkent Tiran'daki Farie Hoti Spor Salonu'nda yapılan kurban dağıtım etkinliğine Tiran Belediyesi, Türk Kızılay ve Geleceğin Alternatif Vakfı (ALSAR) temsilcileri katıldı.

Bu kapsamda kurban etleri ihtiyaç sahipleri, engelli ve yetimlere paketler halinde dağıtıldı.

Türk Kızılay temsilcisi Cengiz Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin kurban etlerini dünyanın yaklaşık 40 ülkesinde gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Kurban kesimini veteriner ve din görevlilerinin bulunduğu ortamda, tamamen İslami usullere uygun gerçekleştirdiklerini kaydeden Koç, dağıtımları ALSAR Vakfı ile yaptıklarını ifade etti.

Türk Kızılayına bağış, destek ve katkıda bulunan herkese teşekkürlerini ileten Koç, "Bu yıl olduğu gibi bundan sonraki yıllarda da Arnavutluk'a ilgimiz artarak devam edecektir." dedi.

ALSAR Vakfı Başkanı Mehdi Gurra da kurban etlerinin ülkedeki tüm şehirlerde dağıtımını gerçekleştireceklerini ifade ederek, yıllar önce başlayan bu geleneğin gelecekte de devam edeceğini söyledi.

Türk Kızılayı, başkent Tiran başta olmak üzere birçok şehrinde toplam 9 bin 250 paket et dağıtacak.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Türk Kızılayı Arnavutluk Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title