Haberler

Türk Kızılayı'nın Toplum Liderlerinin Teşkilatlandırılması Projesi Düzce'de Hayata Geçiriliyor

Türk Kızılay'ı Genel Başkan Danışmanı Prof Dr. Ahmet Mete Işıkara, Düzce Depreminin Yıldönümü Olan 12 Kasım Tarihini Bundan Böyle Acı ile Değil Eğitim ile Anacaklarını Söyledi.

Türk Kızılay'ı Genel Başkan Danışmanı Prof Dr. Ahmet Mete Işıkara, Düzce depreminin yıldönümü olan 12 Kasım tarihini bundan böyle acı ile değil eğitim ile anacaklarını söyledi.

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Kızılay Düzce Şubesinde yaptığı basın açıklamasında, Türk Kızılayı tarafından yürütülen "Afet Zararlarının Azaltılması ve Toplumu Harekete Geçirme Projesi" çerçevesinde toplum liderleri için düzenlenecek eğitimin, Düzce depreminin yıldönümü olan 12 Kasım'da başlayacağını söyledi.

Prof. Dr. Işıkara, "Düzce'de hayata geçirilecek proje kapsamında, din adamları, öğretmenler ve muhtarlardan oluşan toplum liderlerine Kızılay uyum araştırma, depremden korunma bilinci, psikolojik

ilkyardım, afetlerde toplum liderliğinin rolü, deprem sırasında ve sonrasında yapılacak işlemlerle bu işlemlerin mahalle ve şubeler bazında geliştirilmesi konusunda bilgiler verilecek" dedi.

12 Kasım Düzce depremini acıyla değil eğitimle anmak istediklerini ifade eden Prof. Dr. Mete Işıkara, "Bu proje ilk olarak İstanbul'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla başlamıştı. İkinci olarak Düzce'de başlatıyoruz. Amacımız, Kızılay olarak toplum liderlerinin, özellikle öğretmen, muhtarl ve din görevlilerinin deprem sırasında ve sonrasında neler yapmaları gerektiğini öğrenmeleri ve alınan eğitimleri yaymalardır. Bu proje dünyada sadece Türkiye'de uygulanmaktadır. Projeye toplum liderlerinin zorla değil isteyerek katılmalarını istiyoruz" dedi.

(AY-AK)

04.10.2007 15:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title