Haberler

Türk Kızılayı'ndan 'Afet Evi'yle Tanıtım

Dünya'nın Neresinde Olursa Olsun, Meydana Gelen Her Türlü Doğal Afette İnsanların Yardımına Koşan İlk Kurum Olduğu Anlatıldı.

Türk Kızılay'ı Gençlik Kolları ile İzmir Delileri adlı grup ortaklaşa düzenledikleri tanıtımla, Türk Kızılayı'nın etkinliklerini vatandaşlara anlattı.Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde, dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen tanıtımda, Türk Kızılayı'nın sadece kan alış verişinde kullanılan bir kurum olmadığını, Dünya'nın neresinde olursa olsun, meydana gelen her türlü doğal afette insanların yardımına koşan ilk kurum olduğu anlatıldı.

Ayrıca Türk Kızılay'ının son olarak Pakistan'da sel felaketinin yaşandığı bölgede kurduğu Mevlana Evleri'nin bir örneği de kurularak tanıtıldı.Türk Kızılayı'nın İzmir Şubesi Gençlik Kolları'nda görevli Gizem Dağ, Türk Kızılayı'nın afet bölgelerinde kurduğu çadır görüntülerini vatandaşların zihninden silmeyi hedeflediklerini belirterek, ''Dünya'nın hemen her bölgesinde insanların başlarına gelen doğal afetlerde yardıma koşan ilk kurum olan Türk Kızılayı, zamanın da gerektirdiği yenilikleri gerçekleştirmektedir.

Türk Kızılayı artık afet bölgelerinde çadır kurmak yerine afetzedelere daha yaşanabilir ortamlar kurmaktadır. Bu amaçla kullanılan Mevlana Evleri'nden bir tanesini de burada kurarak vatandaşlarımıza tanıtıyoruz. Tek istediğimiz vatandaşlarımızın Türk Kızılayı'nı sadece kan ihtiyacını karşılayan bir kurum olarak görmemeleri, ve insanlığın yardımına koşan bu kurumu sahiplenmeleridir' dedi. Türk Kızılayı Gençlik Kolları'nın gerçekleştirdiği tanıtıma destek veren İzmir Delileri grubu adına konuşan Mustafa Uysal, Türk Kızılayı'nın çok önemli ve insanlığın yararına çalışan bir kurum olduğunu belirtip, ''Burada Türk Kızılayı'nın tanıtımına yardımcı olmak amacıyla toplandık. Türk Kızılayı insanların yardımına koşan bir kurum, bu kurum için çalışmak gurur verici' dedi. Türk Kızılay'ı ve İzmir Delileri, Türk Kızılayı'nın tanıtımı için iki gün daha Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bulunacaklarını ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

title