Haberler

Türk Kızılayı Kurban Bağışı Kampanyası

Türk Kızılayı Ordu Şube Başkanı İlhan Sağesen, kurban bağışı kampanyası hakkında bilgiler verdi.

Türk Kızılayı Ordu Şube Başkanı İlhan Sağesen, kurban bağışı kampanyası hakkında bilgiler verdi.

Bu yıl 11'inci kez hayırsever vatandaşlar ile ihtiyaç sahiplerini buluşturacaklarını söyleyen Türk Kızılayı Şube Başkanı Sağesen, 150 yıldır dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin ulusal ve uluslararası alanda ihtiyaç sahibi insanlara merhamet elini uzatan Türk Kızılayı'nın, 2007 yılından bu yana Kızılay kurban modeli ile milyonlarca ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban eti ulaştırdığını aktardı. İlhan Sağesen, "Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi, kurban döneminde hayırseverlerden gelen kurban vekaletlerinden elde edilen etleri, ülkemizin tamamında ve dünyanın farklı bölgelerindeki binlerce ihtiyaç sahibine ulaştıracağız" dedi.

"Kesimler, dini vecibelere uygun ve denetimli yapılıyor"

Dini vecibelere uygun kesilen kurbanlıkların, birer kilogramlık konserveler şeklinde dağıtıldığının altını çizen Sağesen, "2007 yılında başlayan kurban kesimleri, halkımıza birer kiloluk konserve şeklinde verilmekte. Bunlar, yıl boyu bozulmayacak gayet güzel konserve edilmiş kaplarda muhafazalı bir şekilde vatandaşlara yıl boyu yiyebileceği bir şekilde dağıtılıyor. Kızılay'ın kesmiş olduğu kurbanlığın özelliği, bir defa biz dinin bütün vecibelerini yerine getirmek sureti ile 'vatandaş yanımızda gibi' din görevlileri gözetiminde, veterinerler kontrolünde, noterin huzurunda yani yanımızdaki 3 kurumun gözetiminde bu hadiseyi gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

"40'tan fazla ülkeye ulaşılıyor"

Türk Kızılayı Şube Başkanı İlhan Sağesen, yine dini vecibelere uygun olarak, yurt dışında da kurban bağışı yapılabildiğini ifade ederek, 40'tan fazla ülkedeki ihtiyaç sahipleri için Kızılay'a kurban vekaletlerinin verilebileceğini aktardı.

Sağesen son olarak, Türk Kızılayı'nın maddi amaçlı kurulmuş bir kurum olmadığını hatırlatarak, yardımları beklediklerini sözlerine ekledi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title