Haberler

Türk Kenesi İngiltere'yi Karıştırdı

Kene Türk Asıllı Bir Türk Şoförü Vasıtasıyla İngiltere'ye Gitti. Kene Isırması Nedeniyle Hastaneye Giden Türk Şoför, Daha Sonra Hastaneden Kaçtı. Şimdi İngiltere'de Her Yerde Bu Türk Şoförü Aranıyor.

Kene Türk asıllı bir Türk şoförü vasıtasıyla İngiltere'ye gitti. Kene ısırması nedeniyle hastaneye giden Türk şoför, daha sonra hastaneden kaçtı. Şimdi İngiltere'de her yerde bu Türk şoförü aranıyor.

Türkiye’de yaşanan sıcaklarla birlikte kendini yeşilliklere bırakan bir çok insanın korkulu rüyası olan kene şimdi de İngiltere’ye geldi. İngilizler daha önce ismini bile duymadıkları keneyle tanışırken, kenenin Türkiye’de şimdiye kadar çok can aldığını duyunca  şoke oldu.

Başkent Londra’da ilk defa görülen kenenin Türk asıllı bir tır şöförüyle, İngiltere’ye girdiği anlaşıldı. Görgü tanıklarının anlattıklarına göre, geçtiğimiz Perşembe günü, Londra’nın kuzeyinde Türk, Arap ve Jamaikalılar’ın yoğunlukta yaşadığı Hackney bölgesindeki Homerton  Hastahanesi’ne  gelen ve isminin Ayhan Pervan(44) olduğu anlaşılan tır şöförü, kene ısırması ve yüksek ateş şikayetinde bulundu.  İngilizcesi yetersiz olan tır şöförü beraber geldiği arkadaşı aracılığıyla, dizinin alt kısmında kene olduğunu söyledi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, İngiliz yetkililer önce ‘ kene’yi anlamadılar. Yüksek ateşten şikayetçi olan Türk şöför Ayhan Pervan, kenenin Türkiye’de çok can aldığını anlatınca, hastane yetkilileri alarma geçti. Bacağında kene olan şöförün, derhal acil bölümüne kaldırıldığı ve etrafının boşaltıldığı görüldü.

Homerton hastanesi yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili olayı doğruladı. Hürriyet’e konuşan yetkili ‘ İngilizler keneyi bilmiyorlar. Bu nedenle ateşli hastalığa sebep olabilecek zehirli kenenin Türkiye’de çok can aldığını öğrenince şoke oldular. Bacağında kene olan tır şöförü, İngiltere’ye geleli bir hafta olmuş. Keneyi Leicester’de aldığını söyledi. Yani ona kalırsa, Türkiye’den gelmemiş. Ama, şimdiye kadar İngiltere’de kene hiç görülmedi.

Ben de müdaheleyi yapacak doktorlara kenenin bir yöntemle vücuttan alınması gerektiğini eğer bir parça kalırsa, hasta için sakıncalı olacağını hatırlattım’ dedi.

Şöför hastaneden kaçmış

 Londra’daki Homerton Hastahanesi’ne yatan Türk tır şöförü Ayhan Pervan’ın oldukça endişeli göründüğünü söyleyen yetkili, şöyle devam etti: ‘ Şöför, kullandığı tırda ortamın çok temiz olduğunu ve keneyi, Leicester şehrinde fark ettiğini söyledi. Ama, unutmayalım ki kene vücutta uzun süre kalabiliyor. Kene büyük ihtimalle Türkiye’den gelmiştir.

Bu arada internetden kene ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ile ilgili bilgiler indirip, doktor arkadaşlara gösterdim. Şöför arkadaş konuyu bilmeyen İngiliz doktorların, keneyi alamayacaklarını düşünüp panik oldu. Kenenin parçalanarak alınması ihtimalini de fark eden Ayhan Pervan, hastaneden adeta kaçtı’.

Kene ısırması ve yüksek ateş şikayetiyle Homerton Hastahanesi’ne gelen ve daha sonra panik olup, hastaneyi terk eden Türk tır şöförü Ayhan Pervan’ın, Türkiye’ye geri dönmüş olabileceği tahmin ediliyor.

Görgü tanığı ‘ Kene bacağının alt kısmındaydı’

Kene ısırması teşhisiyle hastaneye gelen Türk şöförü Ayhan Pervan’ın yaşadıklarına tanık olan görgü tanığı Hasan Öksüzoğlu( 55) ise hastaneye ameliyat olan oğlunu ziyarete gelmişti.

Bir ara, resepsiyona inan baba orada oğluyla ilgili soru soracakken, Türkçe ‘kene’ dendiğini duydu. Hasan Öksüzoğlu, o gün tanık olduklarını şöyle anlattı: ‘ Hastahanenin resepsiyonundaydım. Yanımda kene dendiğini duydum. Tedirgin bir adam dikkatimi çekti. Tır şöförü olduğunu söyleyen 45 yaşlarındaki esmer adam, yüksek ateşten şikayet ediyordu. İngilizce bilmediği için yanındaki tercüman olduğunu sandığım kişiye sıkıntısını anlatıyordu. Bir ara bacağını göstererek, keneyi işaret etti. Duyduğuma göre, şöför keneye dokunmamıştı. Tabii, ben de gördüklerime inanamadım ve olanları kulak misafiri oldum. Hastane yetkilileri önce keneyi önemsemediler. Ancak, tercüman kenenin Türkiye’de çok can aldığını anlatınca birden panik oldular. Telaş içinde bir yerleri arayıp, alarma geçtiler. Acil doktoru geldi ve şöförü götürdüler. Gördüklerime inanamadım ve açıkcası ben de korktum. Daha sonra oğlumu hastaneye ziyarete gittiğim zaman, bu şahısla ilgili kimsenin ağzını bıçak açmadı.

Kene İngiltere’de çabuk yayılır

Daha önce keneyi bilmeyen İngilizler’in, özellikle kenenin can aldığını öğrendikten sonra panik olduğu anlaşıldı. Uzmanlar, özellikle açık yeşil alanları, parkları çok olan İngiltere’de kenenin uygun ortam bulursa çabuk yayılabileceği ve dikkatli olunması gerektiğine işaret etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title