Haberler

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 73. Yıldönümü

AK Parti Mersin İl Başkanı Mustafa Gültak, Yeni Binyılda da Kadınların, Çağdaş Türkiye'nin Simgesi ve Cumhuriyet'in En Büyük Güvencesi Olmaya Devam Edeceğini Söyledi.

AK Parti Mersin İl Başkanı Mustafa Gültak, yeni binyılda da kadınların, çağdaş Türkiye'nin simgesi ve Cumhuriyet'in en büyük güvencesi olmaya devam edeceğini söyledi.

Gültak, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 73. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Türk kadınlarının, bu demokratik hakkı Avrupa dahil dünyadaki birçok uygar ülke kadınından daha önce elde ettiğini belirtti.

Türk ulusunun, insan hakları ve eşitlik konusundaki duyarlılığını daha o zaman gösterdiğini ifade eden Gültak, ''Kadınlarımız, tarihimizin her döneminde toplum içerisinde ağırlıklı ve saygın bir yere sahip olmuşlar ve toplumsal yaşamın her alanında kendilerine düşen tüm görevlerin üstesinden gelmesini de bilmişlerdir" dedi.

Kendilerine her zaman derin sevgi ve saygı duyulan kadınların, aile içerisinde üstlendikleri annelik görevlerinin yanı sıra gerektiğinde vatan savunmasında da benzersizliklerini gösterdiklerini hatırlatan Gültak, "Ulusal Kurtuluş Savaşı tarihimiz, kadınlarımızın yurtsever ve kahramanlık örnekleriyle doludur. Türk kadınları her alanda üzerine düşen görevi başarıyla yerine getirdiler ve ulusun gücüne güç kattılar. Yeni binyılda da kadınlarımız, çağdaş Türkiye'nin simgesi ve Cumhuriyetimizin en büyük güvencesi olmaya devam edecektir'' şeklinde konuştu.

(ÖT-MT-MT-Y)

05.12.2007 17:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title