Haberler

"Türk Kadını Her Zaman Mücadeleciydi"

İşçi Partisi Kayseri İl Örgütü Öncü Kadınlar Başkanı Feride Sakarya, Türk kadınının her zaman mücadeleden yana tavrını koruduğuna dikkat çekti.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne dair yazılı bir açıklamada bulunan İşçi Partisi Kayseri İl Örgütü Öncü Kadınlar Başkanı Feride Sakarya, kadına şiddetin her alanda devam ettiği günümüzde mücadeleci özelliği ile ön plana çıkan Türk kadınının, mücadele anlayışından vazgeçmemesi gerektiğini savundu. Sakarya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizde kadınlarımız, Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde emperyalizme ve onun yerli iş birlikçilerine karşı vermiş olduğu bağımsızlık mücadelesinde en ön saflarda görmekteyiz. Bu tutumlarından dolayı Türk kadını her zaman her yerde bu mücadelesini sürdürmüştür. 8 Mart dünya emekçi kadınlarının emeklerinin karşılığını almaları için, kapitalist sömürü düzenine bir başkaldırı günüdür! Günümüzde hala aynı sömürü sistemi devam etmektedir. Kadın şiddete, kadı aşağılanmaya, kadın ucuz iş gücü olarak çalıştırılmaya ve kadın töre cinayetlerine kurban edilmeye devam etmektedir. Biz İşçi Partisi Öncü Kadınları olarak, bu gidişata dur demek için İşçi Partisi'nde örgütlendik. Tüm kadınlarımızın özgür, bağımsız ve eşitlik temelinde yaşamaları için İşçi Partisi'nde örgütlenmeye çağırıyorum." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İşçi Partisi Sakarya Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title