Haberler

'Türk İşçisi Çok Çalışıp Az Kazanıyor'

Disk Birleşik Metal-iş Sendikası Tarafından İmalat Sanayindeki İşçilere Yönelik Yapılan Araştırmada, Türk İşçisinin Çok Çalışıp, Çalışmasının Karşılığını Alamadığı Belirtildi.

DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından imalat sanayindeki işçilere yönelik yapılan araştırmada, Türk işçisinin çok çalışıp, çalışmasının karşılığını alamadığı belirtildi.

Sendikanın Araştırma Dairesi, Uluslararası Metal İşçileri Federasyonu'nun (UMF) verilerinden yola çıkarak yaptığı araştırmada, bazı ülkelerde işçilerinin çalışma sürelerine göre alım gücünü ortaya koydu.

Araştırmaya göre, Türkiye, değerlendirmeye alınan 54 ülke içinde, çalışılan süreye bağlı alım gücü sıralamasında 40. sırada yer alıyor.

İsviçreli işçiler istediği ürünü alabilmek için en az çalışmak zorunda grubu oluşturuyor. İsviçreli bir işçinin ortalama büyüklükte bir otomobili alması için 3 ay başka bir harcama yapmadan çalışması yeterli olurken, Tanzanyalı bir işçinin 640 ay, yani 53 yıldan fazla çalışması gerekiyor.

Türkiye'deki bir işçinin aynı otomobili almak için çalışması gereken süre ise İsviçreli işçininkinin 10 katına karşılık geliyor.

Türkiye'deki bir işçinin göreceli olarak almakta en zorlandığı ürünü buzdolabı oluşturuyor.

Türk işçisi buzdolabı alma zorluğunda 54 ülke içerisinde 47. sırada bulunuyor. Buzdolabını almak için Türk işçisi 273 saat 7 dakika çalışırken, İsviçreli bir işçinin buzdolabı alması için 12 saat 23 dakika çalışması yetiyor.

Temel gıda maddelerinden 1 kilogram eti satın almak için Türkiye'deki işçi 2 saat 48 dakika çalışmak zorunda kalırken, bu süre Almanya'daki işçi için 27 dakika geriliyor.

Geliri ile kira ödemekte en çok zorlanan işçi Hindistan'da bulunuyor. 90 metre kare bir evde oturmak için Hintli bir işçi, 340 saat çalışmak durumunda kalıyor.

Kira açısından yapılan değerlendirmede ise Türkiye orta sıralarda yer alıyor. Türkiye'de bir işçinin kira ödemek amacıyla çalışılması gereken ortalama süre ise 62 saat 17 dakika olarak hesaplanıyor.

Araştırmaya göre, Türkiye, 45 saatlik haftalık çalışma süresi ile veri alınan 60 ülke arasında imalat sanayinde en çok çalışılan ülkeler sıralamasında 8. sırada bulunuyor.

Türkiye en az saat ücreti sıralamasında 24. ülke sırada yer buluyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title