Haberler

Türk-iş: "Torba Yasa Sağlık Sistemini Kaosa Sürükler"

Türk-iş Genel Başkanı Salih Kılıç, Kamuoyunda "Torba Yasa" Olarak Bilinen Tasarının Yasalaşması Halinde, Yabancı Uyruklu Uzman Hekimlerin, Türkiye'de Çalışmalarına İzin Verileceğine Dikkat Çekti. Kılıç, Böyle Bir Durumda Sağlık Sisteminin Kaosa Sürükleneceğini İleri Sürdü.

Türk-iş Genel Başkanı Salih Kılıç, kamuoyunda "Torba Yasa" olarak bilinen tasarının yasalaşması halinde, yabancı uyruklu uzman hekimlerin, Türkiye'de çalışmalarına izin verileceğine dikkat çekti. Kılıç, böyle bir durumda sağlık sisteminin kaosa sürükleneceğini ileri sürdü.

Kılıç yaptığı açıklamada, "Torba Yasa" olarak bilinen, Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu, Sağlık Tazminat ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun ile Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kılıç, getirilmek istenen yasayla yabancı uyruklu uzman hekimlerin Türkiye'de çalışmalarına izin verildiğini belirtti. Kılıç ayrıca, yasanın anestezi uzmanlarına da uzman hekimlik yapmalarını sağladığına işaret etti.

Türkiye'deki insan kaynaklarının kullanılmak yerine, yurt dışından ithal edilecek ucuz hekimlerle sağlık hizmetinin kalitesinin düşürüldüğü belirten Kılıç, "Bu alanda yetişmiş insan gücümüzü yurt dışına gitmeye zorlayarak insan kaynaklarımızın yok edilmesi, hasta hayatlarının tıpta uzmanlık yapmamış teknisyenlere terk edilerek bu kimselerin hastalarla karşı karşıya bırakılmaları kabul edilemez" dedi.

Kılıç, Türk Tabipleri Birliği'yle yapılacak ortak çalışmayla uzman hekim fazlası olan illerden ihtiyaç duyulan illere hekimlerin gitmesini özendirilmesi gerektiğini savundu. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title