Haberler

Türk-iş'ten İş Bırakma Eylemine Sert Eleştiri

Türk-iş, Ssgss Yasa Tasarı'sıyla İlgili Emek Platformu Kararını Uyguladıklarını Vurgulayarak, Bugün Bazı Sendikalar ve Sivil Toplum Kuruluşları Tarafından Gerçekleştirilen İş Bırakma Eylemini Eleştirdi.

TÜRK-İŞ, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'na (SSGSS) karşı bugün Türkiye genelinde yapılan iş bırakma eylemini eleştirerek, "TÜRK-İŞ, eylem silahının yerinde ve zamanında kullanılmasının gerekliliğine inanmakta, aksi halde eylemliliğin ciddiyetini ve inandırıcılığını yitireceğini düşünmektedir" açıklaması yaptı. TÜRK-İŞ, SSGSS Yasa Tasarı'sıyla ilgili Emek Platformu kararını uyguladıklarını vurguladı.

TÜRK-İŞ'ten yapılan açıklamada, maddelerinin müzakeresi kabul edilen bir tasarının, müzakereler sonrasında "geri çekilsin" denilmesinin tutarlı görülmediği, bunun gecikmiş bir talep olduğu belirtildi. Açıklamada, Emek Platformu'nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüştükten sonra yeniden durum değerlendirmesi yapmak üzere toplandığı anımsatıldı. Açıklamada, son yapılan toplantı sonrasında yayınlanan bildirideki maddeler şöyle sıralandı:

"-Emek Platformu, uygulaması 2048 yılına ötelenmiş olmasına rağmen 65 yaş emekliliğine karşıdır. Emek Platformu, 58-60 yaş emekliliğinde ısrarlıdır.

-Bakanlığın güncelleme kat sayısına olan yaklaşımı emekli aylıklarında zaman içinde azalmaya neden olacak. Emek Platformu, güncelleme katsayısının belirlenmesinde gelişme hızının yüzde 30'u yerine yüzde yüzünün dikkate alınmasını talep etmeye devam edecek. Emeklilerde gelir ve aylıkların yıllık artışında refah payı da dikkate alınmalıdır.

-Emek Platformu, bu yasa kapsamında çalışmaya başlayacak olan sigortalıların gelecekte elde edecekleri gelirin geçinmeye yeterli bir seviyeye gelebilmesi için aylık bağlama oranlarının makul bir seviyede tutulmasını istemektedir.

-Emek Platformu, mevcut yasalar uyarınca fiili hizmet zammından yararlanan çalışanların bu haklardan yararlanmayı sürdürmeleri dahil tüm taleplerinde ısrarlıdır.

-Emek Platformu, taleplerini, tasarının TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi sürecinde aktif olarak takip edecektir."

-"TÜRK-İŞ, EMEK PLATFORMU'NUN ALDIĞI KARARLARA BAĞLIDIR"

TÜRK-İŞ'in gelinen noktada Emek Platformu'nun aldığı kararlara bağlı olduğu vurgulanan açıklamada, "TÜRK-İŞ, tasarıyla ilgili taleplerin takipçisidir. TÜRK-İŞ, talepler konusundaki ısrarını tasarı yasalaşsa bile sürdürecektir" denildi. Açıklamada, bugün basında yer alan ilanlarda, prim gün sayısının 7 bin 200'e düşürüleceğinin açıklanmasına karşın 9 bin gibi gösterilmesinin de Bakanlık tarafından atılan adımların yok sayılması anlamına geldiği savunuldu. (ANKA)

(NUR/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title